Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Bitcoin whales slaan massaal toe en kopen recordbedrag van $5,4 miljard

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales slaan massaal toe, maar kleine beleggers blijven angstig

Foto: Ground Picture/Shutterstock

In het begin van juli was bitcoin (BTC) nog aanzienlijk lager gewaardeerd. De digitale munt bereikte op 5 juli een dieptepunt van rond de $53.500. Sindsdien hebben whales van de lagere prijzen geprofiteerd en stevig geaccumuleerd, waardoor BTC in drie weken tijd met bijna 30% steeg, tot een waarde van meer dan $63.000 op het moment van schrijven.

Crypto-doorbraak in Zwitserland: Topbank lanceert BTC en ETH handel
Crypto-doorbraak in Zwitserland: Topbank lanceert BTC en ETH handel

Massale BTC accumulatie

Uit gegevens van blockchain-analyseplatform Into The Block (ITB) blijkt dat whales in juli meer dan 84.000 BTC, met een marktwaarde van ongeveer $5,4 miljard, hebben toegevoegd aan hun adressen. Het was een opvallende mijlpaal. In geen enkele maand sinds oktober 2014 werd er zoveel bitcoin door grote houders geaccumuleerd.

De whales kochten vooral toen de BTC koers onder de $55.000 daalde. Dit is een duidelijk teken dat de grote bezitters dit prijsniveau als laag beschouwen en vertrouwen hebben in een aanzienlijke stijging van de digitale munt. Het is ook een sterke indicatie dat dit prijsniveau in de toekomst een sterk ondersteuningsniveau zal vormen.

Advertentie

Bullish vooruitzichten

Over het algemeen lijken de vooruitzichten van bitcoin er goed uit te zien. Zo wordt er in Amerika een renteverlaging verwacht tegen september na uitspraken van Federal Reserve (Fed) voorzitter Jerome Powell. Over het algemeen pakt dit positief uit voor risicovolle activa, zoals cryptocurrencies.

Ook bekende analisten zoals Raoul Pal zijn erg optimistisch over de toekomstperspectieven van bitcoin. Hij verwacht dat de verbeterde macro-economische omstandigheden in Amerika ervoor kunnen zorgen dat de digitale munt naar een nieuwe all-time high (ATH) gaat stijgen.

Belangrijke Nvidia kwartaalcijfers bekend, bitcoin reageert verrassend
Belangrijke Nvidia kwartaalcijfers bekend, bitcoin reageert verrassend

Mijlpaal bitcoin dominantie

Volgens andere gegevens van Into The Block behaalde de dominatie van bitcoin de afgelopen weken een bijzondere mijlpaal. Zo bereikte de BTC dominantie in de afgelopen een waarde van 52,7%, het hoogste niveau in drie jaar. Het is een aanzienlijke stijging van de dominantie waarde van 48,2% op 22 juni.

De toename in dominantie vond plaats na de lancering van de ethereum (ETH) exchange traded funds (ETFs). Opvallend genoeg zag ETH, en ook veel andere altcoins, in deze periode juist een daling. Ook bitcoin maakte aanvankelijk een korte daling nadat de ETF’s lanceerden in januari, kort voordat de koers hard steeg.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie