Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin whales kopen massaal, maar retail-vraag op opmerkelijk dieptepunt

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales kopen massaal, maar retail-vraag op opmerkelijk dieptepunt

Foto: oatawa/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een lekkere week achter de rug. De bitcoin koers is op weg om een van zijn beste weken in maanden neer te gaan zetten met een totale stijging van bijna 10%. Het heeft het marktsentiment vanzelfsprekend enorm goed gedaan, maar retail-investeerders zijn nog altijd erg huiverig om in te stappen. De vraag vanuit alledaagse investeerders bevindt zich zelf op het laagste niveau in drie jaar tijd. Tegelijkertijd zijn de grote jongens juist enorm bullish, en blijven

Crypto Ontbijt: Rode markt, Telegram-drama & verdubbeling bitcoinmiljonairs
Crypto Ontbijt: Rode markt, Telegram-drama & verdubbeling bitcoinmiljonairs

BTC-whales slaan in

IntoTheBlock liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat walletadressen met ten minste 1.000 bitcoins, wat tegen de huidige bitcoin koers overeenkomt met een waarde van $66,5 miljoen, snel is toegenomen naar het hoogste punt in twee jaar tijd.

De walletadressen met meer dan 1.000 bitcoins worden ook wel ‘whales’ genoemd, en bestaan veelal uit institutionele investeerders en vermogende particulieren.

Ook de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben de afgelopen tijd in groot tempo bitcoins aangekocht. De in januari gelanceerde fondsen hebben de afgelopen week voor de tweede week op rij meer dan $1 miljard binnengehaald, wat een groot succes markeert.

De verhoogde koopdruk vanuit deze grote spelers is positief voor de onderliggende Bitcoin koers en wijst tevens op een groeiend vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin onder deze belangrijke investeerders.

Advertentie

Retail-vraag naar bitcoin blijft uit

Opmerkelijk genoeg blijft de interesse richting bitcoin vanuit retail-investeerders nog altijd op een opvallend laag pitje staan.

Ki Young Ju, oprichter van CryptoQuant, merkte eerder deze week op socialmediaplatform X op dat de vraag naar bitcoin door particuliere investeerders op het laagste punt sinds juli 2021 staat. Hij baseerde dit op een daling van meer dan 15% in het overboekingsvolume voor BTC-transacties onder de $10.000 in de afgelopen 30 dagen.

In 2021 kelderde de vraag vanuit retail-investeerders door een hardnekkige onderbreking van de bullmarkt waarin de prijs van bitcoin met meer dan 50% onderuit ging. Nu heeft de recente wekenlange correctie bij veel mensen het vertrouwen in de komst van een bullmarkt doen verdwijnen.

Hoewel de bitcoin koers afgelopen maart al een nieuwe all-time high heeft gevestigd van bijna $74.000, zijn veel analisten van mening dat de bullmarkt nog altijd verre van begonnen is omdat retail-investeerders nog veelal langs de zijlijn staan. Historisch gezien hebben bullmarkten van bitcoin plaatsgevonden nader er een toename was in de deelname van particuliere investeerders, wat bijdraagt aan de verwachting dat ook nieuwe bullmarkten weer door het instappen van deze investeerders worden gedreven.

Mogelijk staan retail-investeerders pas weer te popelen om in te stappen wanneer bitcoin nieuwe recordprijzen bereikt. Dit zou een sneeuwbaleffect kunnen veroorzaken, waardoor het plotseling erg snel kan gaan. Natuurlijk is het echter geen zekerheid dat bitcoin tot nieuwe hoogtes zal stijgen. De afgelopen dagen heeft het decentrale activum in ieder geval weer wat optimisme gewekt door voor het eerst in meer dan een maand tot $67.000 te stijgen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie