Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle
Meer dan 100.000 bitcoins (BTC), ter waarde van $11,7 miljard, werden afgelopen weekend van cryptocurrency-exchanges afgehaald. Dat merkte marktanalist Cole Garner 6 augustus op, gebaseerd op gegevens van CryptoQuant:
The amount of #Bitcoin held on exchanges just dropped off a cliff.
It happened two days ago – whales bought up the selloff. $BTC flowing out of exchanges is *bullish* 🔥
(chart h/t @cryptoquant_com) pic.twitter.com/yiPO4tvttw
— Cole Garner (@ColeGarnersTake) August 6, 2020
Nadat de koers van bitcoin afgelopen weekend door de $12.000 brak volgde plotseling een zogeheten flash crash waardoor de prijs van bitcoin in enkele minuten $1.500 in waarde verloor.
Kort daarna hebben bitcoin-whales, mensen met een grote hoeveelheid bitcoin in bezit, deze dip gebruikt om zo’n 100.000 BTC van exchanges af te halen. Er staan volgens CryptoQuant nu 2,39 miljoen BTC op exchanges, het laagst ooit gemeten door het analysebedrijf.
Als investeerders hun bitcoin van beurzen afhalen duidt dit meestal op een lange termijn strategie waar ze voorlopig niet van plan zijn om hun bitcoin te verkopen. Zoals Garner zegt, is dat een bullish signaal.
The only reason to take them off exchange is because you intend to not sell them anytime soon
— Cole Garner (@ColeGarnersTake) August 6, 2020
De enige reden om ze van de beurs te halen, is omdat je van plan bent ze niet snel te verkopen.
Aldus Garner. Daar voegt Twitteraar Stephen Noch aan toe dat de hoeveelheid “hodlers,” mensen die de cryptocurrency voor een lange tijd vasthouden, op een all-time high (ATH) staat. Dat is nog de meest bullish grafiek van allemaal, zegt Garner.
THAT’S the most bullish chart of all!
— Cole Garner (@ColeGarnersTake) August 6, 2020
De flash crash van bitcoin afgelopen weekend werd wellicht veroorzaakt door een kettingreactie aan liquidaties van futurescontracten. Bijna $1,4 miljard aan contracten van meer dan 70.000 mensen werden geliquideerd.
Anatoliy Knyazev, de CEO van broker Exante, zei onlangs dat de flash crash wellicht veroorzaakt werd door een “algorithm misbehaviour,” oftewel een computerfout.