Foto: Shutterstock/Lucjon
Een crypto handelaar heeft kort geleden de hoogste berg ter wereld beklommen. De trip richting de top van de Mount Everest duurde erg lang, maar de klimmer had een bijzonder doel voor ogen waardoor hij de top wist te bereiken. Na 50 dagen was zijn doel eindelijk bereikt.
Tocht van 50 dagen
De 23-jarige crypto handelaar Dadvan Yousuf, wist de top te bereiken in ruim 1,5 maand. De tijd was hard nodig om steeds opnieuw te wennen aan de barre omstandigheden onderweg naar de top. Aan crypto nieuwswebsite Cointelegraph, laat Yousuf weten dat hij tweemaal is gevallen van de zogenaamde Hillary step. Ook zou hij meermaals de dood in de ogen hebben gekeken en waren er een aantal vingers bijna afgestorven door de kou . Gelukkig hielpen de begeleidende sherpa’s hem goed, waardoor hij de tocht veilig kon volbrengen.
Het doel van de ondernemer uit Dubai was om aandacht te krijgen voor de wereldwijde ongelijkheid in de toegang tot financiële educatie. De groot crypto fan haalde, aangekomen op de top, een oranje bitcoin (BTC) vlag en de nationale vlag van Koerdistan.
Barre omstandigheden worden onderschat
De laatste jaren kampt het gebied van de berg met veel personen die onvoorbereid de tocht omhoog wagen. De toename van deze beginnende en onervaren klimmers is mogelijk te herleiden naar het feit dat de berg steeds meer in beeld wordt gebracht op social media.
Sinds de eerste klimmer, Sir Edmund Hillary, die de top wist te bereiken zijn er zo’n 7.000 mensen waarbij dit ook is gelukt. Tegelijkertijd zijn er inmiddels ruim 300 klimmers die de tocht met de dood hebben moeten bekopen.
Andere crypto klimmers ging Yusuf al voor
Yusuf is niet de eerste klimmer die digitale bezittingen promoot tijdens een klim. Zo beklom iemand in 2023 de top van de Mount Kilimanjaro in Tanzania. Zijn reis had hij deels laten bekostigen in de vorm van bitcoin. Met de klim wilde hij graag aandacht vragen voor financieel onderwijs.
In 2018 beklom een drietal crypto fanatiekelingen de Mount Everest, waarna zij een Ledger hardware wallet op de top achterlieten. In de beelden van Yusuf is deze Ledger overigens niet terug te zien.