Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

Bitcoin-vertrouwen groeit: Grote spelers negeren koersdaling

Bijna 50% van institutionele bitcoin-ETF beleggers kocht meer in Q2

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Grote spelers beginnen bitcoin nu te onderzoeken', zegt Mike Novogratz

Foto: Marek Masik/Shutterstock

In maart bereikte bitcoin (BTC) een recordhoogte van bijna 74.000 dollar, maar dat was het laatste prijsrecord dat de grootste cryptocurrency tot dusverre heeft gehaald. In april begon het tweede kwartaal, maar dit was voor de koers een periode van aanzienlijke dalingen. Maar institutionele investeerders zijn positief gebleven, volgens één van de grootste uitgevers van crypto-ETF’s.

Instituten kochten bitcoin bij

Op sociale mediaplatform X verklaart Bitwise-CEO Matt Hougan dat hij de verschillende 13-F-indieningen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onderzocht. Elke fondsbeheerder met meer dan 100 miljoen dollar in activa moet deze documenten indienen, dus ook alle investeringsfondsen die hebben geïnvesteerd in de verschillende spot-ETF’s.

In totaal waren er maar liefst 1.924 verschillende posities in deze beursfondsen van institutionele investeerders. Dat betekent niet dat er ook 1.924 verschillende grote financiële bedrijven zijn die investeren in spot-ETF’s. Sommige vermogensbeheerders zullen in verschillende bitcoin-ETF’s hebben geïnvesteerd.

Maar dat feit gold ook voor de indieningen die in het eerste kwartaal zijn gedaan. Toen ging het om 1.479 verschillende 13-F-indieningen. Het tweede kwartaal zag dus een stijging van 30% ten opzichte van het eerste kwartaal, en dat percentage is dus alsnog belangrijk.

Hieruit kunnen we concluderen dat instituten vooralsnog hun posities in bitcoin hebben aangehouden. Althans, dan gaan we ervan uit dat ze na 30 juni niet hebben verkocht. Zeker met de flinke koersbewegingen van de afgelopen tijd is dat gissen. Toch concludeert Hougan dat het tweede kwartaal zelf ook erg volatiel was, en dat investeerders ondanks dat hun posities hebben vergroot.

Ook zijn investeringsfondsen nog steeds grote spelers, volgens de topman. Bovenaan de lijst met investeerders vinden we hedgefondsen zoals Millennium, Schonfeld, Boothbay en Capula. Ook de overheid van de staat Wisconsin staat op de lijst.

Bitcoin is meer dan ETF’s: koers onder druk

De interesse van ETF’s blijft niet alleen bij traditionele fondsbeheerders. Zelfs investeringsbanken blijken mee te doen. Goldman Sachs bezit bijvoorbeeld ruim 400 miljoen dollar in 7 verschillende bitcoin-beursfondsen.

Ondanks het positieve ETF-nieuws staat de bitcoin koers de afgelopen tijd aardig onder druk. Gisteren kwamen de nieuwe inflatiecijfers voor de Verenigde Staten binnen. Die waren licht gedaald, maar toch daalde bitcoin als een steen. De meest voor de hand liggende oorzaak daarvan is de grote angst voor een economische crisis.

Nederlands nieuwste cryptobeurs geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen. Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Bekijken & gratis bitcoin pakken

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers schiet omhoog – Fed verlaagt rente verrassend met 0,5%
Advertentie