Thom Derks Thom Derks
2 min. leestijd

Bitcoin toont veerkracht, maar consumentenvertrouwen krijgt flinke klap

BTC blijft stabiel rond $64.000 ondanks groeiende economische zorgen

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin toont veerkracht, maar consumentenvertrouwen krijgt flinke klap

Foto: rblfmr/Shutterstock

Afgelopen woensdag verlaagde de Amerikaanse centrale bank de rente met 0,50% en daar reageerde de bitcoin koers in eerste instantie goed op. Momenteel vechten de bulls en de bears rond de belangrijke grens van 64.000 dollar en is het voor de markt belangrijk dat de Amerikaanse economie gezond blijft de komende tijd.

Bitcoin en cryptomarkt kleurt rood, wat kun je dit weekend verwachten?
Bitcoin en cryptomarkt kleurt rood, wat kun je dit weekend verwachten?

Problemen voor de Amerikaanse economie?

Wat die Amerikaanse economie betreft kregen we gisteren een belangrijke data binnen in de vorm van het consumentenvertrouwen. Die score was niet best en toonde de grootste daling sinds augustus 2021. Daardoor vielen de markten in eerste instantie omlaag.

De CB Consumer Confidence Index meet het optimisme van Amerikaanse consumenten over de huidige en toekomstige staat van de economie. Deze kwam gisteren binnen op 98,7 punten, terwijl een score van 103,9 verwacht werd. Afgelopen maand kwam de consumentenvertrouwen nog binnen op 105,6 punten, waardoor we dus een daling van 6,9 punten moesten slikken.

Ook Amerikaanse huishoudens voelen dat de arbeidsmarkt afkoelt, terwijl ze ook nog last hebben van de inflatie. Voor bitcoin is het belangrijk dat deze situatie niet verergert de komende maanden.

Nu wachten investeerders op data die donderdag en vrijdag worden gepubliceerd. Donderdag krijgen we het wekelijkse aantal nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen terwijl vrijdag de PCE-prijsindex, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank, volgt.

Advertentie

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Vooralsnog heeft bitcoin weinig last van het verslechterde consumentenvertrouwen. Dit is begrijpelijk, aangezien het consumentenvertrouwen meer gaat over hoe mensen de economie ervaren dan over harde cijfers. Dat neemt niet weg dat het belangrijk is om deze indicatoren in de gaten te houden.

Verwachtingen rentevergadering 7 november. Bron: CME Group

Opvallend is dat de futuresmarkt opnieuw een renteverlaging van 0,50% verwacht, zoals te zien in bovenstaande tabel.  De Amerikaanse centrale bank zal haar besluit op 7 november bekendmaken.

De kans op een renteverlaging van 0,50% werd een maand geleden nog op 13,1% geschat. Precies een week geleden, tijdens de laatste rentevergadering, was deze kans gestegen tot 37%. Nu komt deze al op 58,3% uit. Zodoende lijkt de markt zich voorzichtig meer zorgen te maken over de Amerikaanse economie. Zolang we niet richting een recessie afzakken lijkt er echter niets aan de hand voor bitcoin.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
FBI-Warnung: Nordkoreanische Hacker zielen auf Bitcoin Spot-ETFs in den USA
Russische hackers eisen $75 miljoen in Bitcoin na massale cyberaanval
Advertentie