Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle
Uit eerdere rapporten viel op te merken dat het weerstandsniveau van $8.200 een belangrijke drempel is om in de gaten te houden, gezien het feit dat een daling onder de $8.200 de Bitcoin-prijs terug naar de $7.900 zou kunnen leiden.
In de afgelopen 24 uur is de markt voor cryptocurrency weer opgeknapt toen de Bitcoin-prijs $8.500 bereikte en tokens als Tron (TRX), AirSwap (AST) en Ontology (ONT) winsten boekten tussen de 10% en 20%.
Ontology, Tron, AirSwap
De meeste tokens hebben aan de onderkant een versterkte beweging omlaag ervaren, die de neerwaartse druk van Bitcoin nabootst, maar met grotere marges. Als gevolg hiervan zijn zelfs tokens zoals ONT, ICON (ICX) en 0x (ZRX), die consistent de meeste grote cryptocurrencies hebben overtroffen in april en mei, aanzienlijk gedaald.
Op 21 mei herstelden de meeste van deze tokens van hun recente verliezen en boekten ze grote winsten ten opzichte van Bitcoin, dat een stijging van 4% tegenover de Amerikaanse dollar boekte. Ten aanzien van Bitcoin noteerde ONT een toename van 10%, AST steeg met meer dan 15% en TRX liet een stijging van 9,5% zien.
AST in het bijzonder is een interessante token om in de gaten te houden, vooral als een langetermijninvestering, want ondanks de hype en mediabelangstelling die het heeft ontvangen is het nog steeds de 198e grootste cryptocurrency ter wereld met een marktwaarde van $62 miljoen. Hoewel de beurswaarde van AirSwap relatief klein is in vergelijking met andere tokens als ONT en ICX, heeft AST meer ruimte om te groeien op de lange termijn.
De Relative Strength Index (RSI) van AST staat op 53, wat een neutrale zone betekent. Aangezien AST nog steeds een neutrale conditie vertoont na een toename van 15% ten opzichte van Bitcoin en zowel exponentiële als eenvoudige voortschrijdende gemiddelden een positieve korte termijn trends laten zien, is het aannemelijk dat AST haar huidige prijs van 0,00004925 BTC verder op zal zien lopen.
Sterke bounce
Bitcoin heeft een continue neerwaartse trend doorgemaakt sinds het begin mei het support level van $10.000 niet kon testen. In de afgelopen week bleef de Bitcoin-prijs schommelen tussen $7.900 en $8.785 waarbij het moeite had een momentum boven de $8.800 te krijgen, wat beschouwd wordt als een belangrijk support level dat de prijs van Bitcoin zou toestaan op de korte termijn het support level van $10.000 weer eens te testen.
De laatste poging van Bitcoin om het support level van $8.800 te overschrijden was op 15 mei, bijna een week geleden. Na de $8.850 gepasseerd te hebben daalde Bitcoin, onder de de druk van bears, snel naar $7.925 en terug in de $7900 region. Als de Bitcoin-prijs de komende dagen kan oplopen tot $8.800, mogelijk binnen de komende 48 uur, is het waarschijnlijk dat de prijs het $9.600 support level kort daarop gaat testen en tegen het einde van mei de grens van $10.000 ziet.
In de afgelopen week heeft Bitcoin geleidelijk het momentum kunnen opbouwen van $7.900 naar $8.500, wat het niet gedaan heeft in eerdere verbeterende rally’s. De stabiliteit in de prijsbeweging van Bitcoin zou meer veerkracht kunnen bieden bij het testen van belangrijke support levels op de korte termijn.