Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Bitcoin ter waarde van $141 miljoen terug naar Duitsland: Nieuwe verkoop op komst?

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto-exodus schokt markt, $584 miljoen weggehaald bij fondsen

Foto: Gsign76/Shutterstock

De Duitse overheid heeft onlangs aanzienlijke bitcoin-stromen ontvangen, ter waarde van ongeveer $141 miljoen. In totaal gaat het om 2442 bitcoin (BTC) dat zij teruggekregen hebben. Dat is erg opvallend gezien de grootschalige recente verkopen van onze oosterburen.

PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur

Duitse overheid ontvangt duizenden bitcoin terug

De Duitse overheidswallet ontving gisteravond laat de duizenden bitcoin terug. Het gaat om dezelfde wallet die verantwoordelijk is voor het versturen van grote hoeveelheden bitcoin naar exchanges. Volgens de gegevens van Arkham Intelligence ontving de staat diverse hoeveelheden bitcoin van cryptobeurzen.

De crypto-exchange Kraken gaf 903 bitcoin ($52,3 miljoen) terug. De Duitse overheid ontving ook tien bitcoin ($575.000) van Bitstamp. Tot slot ontving het nog crypto van wallets die niet gelabeld zijn door Arkham Intelligence. Daarbij gaat het om een instroom van 1529 bitcoin ($88,6 miljoen), aldus het onchain analytics platform.

De instroom van bitcoin is opvallend, gezien de grootschalige verkoop van de autoriteiten. De onderzoeksdirecteur van The Block lijkt daar een simpele uitleg voor te hebben. Steven Zheng, zoals de directeur heet, ziet de terugstroom als onderdeel van het geheel dat niet verkocht is door Duitsland.

“Het zijn waarschijnlijk onverkochte bitcoins als onderdeel van een verkoopovereenkomst tussen de cryptobeurs en het land”, liet hij weten.

Advertentie

Duitsers medeplichtig aan bloedende cryptomarkt

De afgelopen weken staat het land in het middelpunt van de belangstelling in de crypto-industrie. Zo verkochten de Duitsers op 4 juli ruim $172 miljoen aan bitcoin op onder andere Coinbase, Kraken en Bitstamp. In totaal gaat het om een verkoop van 7.583 BTC, dat goed is voor $435 miljoen.

Niet iedereen was hierover te spreken. Het heeft de cryptomarkt immens doen laten dalen en politici uit Duitsland zagen het ook niet zitten. Zo liet een parlementslid in een brief weten dat hij het niet eens is met de verkoop van bitcoin. In zijn ogen moet het land een bitcoin-strategie opstellen om de valuta in te zetten als reserve tegen de fiat-currency.

De bitcoin-prijs zag door onder andere de verkopen van Duitsland een daling van ongeveer 15 procent (sinds 4 juli). Daarmee kwam de koers tot een prijs die het sinds februari niet meer gezien had. Naast de Duitsers wordt ook de schuldbetalingen van Mt. Gox gezien als een belangrijke katalysator in de prijsdump van crypto.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Advertentie