Tijmen Klemann Tijmen Klemann
3 min. leestijd

Bitcoin stijgt 25% in twee weken: nieuwe all-time high in zicht?

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt 25% in twee weken: nieuwe all-time high in zicht?

Foto: Champ008/Shutterstock

Op 5 juli stond de koers van bitcoin (BTC) nog op $53.500. Nu, twee weken later, is de prijs van BTC met 25% gestegen en is het bereik tussen $70.000 en de all-time high (ATH) van $74.800 alweer in zicht.

Het marktsentiment verbetert snel en de hoop neemt vlug toe dat bitcoin ditmaal wel verder uitbreekt en een nieuw prijsrecord vestigt.

Limburgse bitcoin miner wint jackpot van $200.000, ‘puur geluk’
Limburgse bitcoin miner wint jackpot van $200.000, 'puur geluk'

Een nieuwe all-time high voor bitcoin na de zomer?

Uit data van Coinglass blijkt dat de zomermaanden juni en augustus over het algemeen niet de meest ‘groene’ maanden zijn voor de bitcoin koers.

Daarentegen blijkt uit dezelfde data over de koers, gemeten sinds 2013, dat juli meestal wel een goede maand is. De bitcoin koers sloot acht van de twaalf juli maanden positief.

De grootste prijsstijgingen zien we meestal pas in oktober en november afspelen. Deze twee maanden zijn over het algemeen de beste maanden voor de cryptomarkt.

Advertisement

Cruciale wekelijkse support moet standhouden

Om de all-time high van $73.800 te doorbreken, zal allereerst de wekelijkse supportlijn behouden moeten worden, tenminste boven de $50.000.

Vervolgens zal BTC op de maandelijkse tijdlijn de ATH van de bullmarkt van 2021, een BTC prijs van $69.000, moeten doorbreken en vervolgens zien om te zetten in support. Op de maandelijkse tijdlijn is te zien dat deze cruciale regio al vijf opeenvolgende maanden wordt getest.

Mocht het de koers van BTC lukken om de all-time high van 2021 als support te gebruiken, dan komt de all-time high uit maart van dit jaar snel dichtbij. Ook de magische grens van $100.000 ligt dan mogelijk in het vizier.

‘Bitcoin kan nog erg diep zakken, voordat koers naar $100.000 stijgt’
'Bitcoin kan nog erg diep zakken, voordat koers naar $100.000 stijgt'

Hoe lang houdt de bullrun ditmaal aan?

De grote vraag is dan natuurlijk hoe lang de bullrun nog zal duren en wat de hoogte van de nieuwe all-time high zal zijn. Zo verwacht JPMorgan een stijging die van korte duur zal zijn. Historisch gezien wordt de top van de bullrun vaak twaalf tot achttien maanden na de laatste bitcoin halving bereikt. Dat zou betekenen dat de piek van de huidige bullrun tussen april 2025 en oktober 2025 bereikt zal worden.

Er zal dan echter wel eerst meer kapitaal de markt in moeten komen. Dit gebeurt vaak wanneer de markt groen kleurt en de hebzucht toeneemt. Momenteel lijken particuliere beleggers nog niet te zijn teruggekeerd.

Op de ‘fear & greed’ index is te zien dat de markt uit een extreem angstige fase is geklommen en nu weer in ‘hebzucht’ zit. Daarmee lijkt een nieuwe all-time high slechts een kwestie van tijd.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie