Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin staat een hele goede ‘uptober’ te wachten: crypto experts delen signalen

Oktober is historisch gezien de beste maand van het jaar voor bitcoin

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin staat een hele goede 'uptober' te wachten: crypto experts delen signalen

Foto: oatawa/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft geschiedenis geschreven. De munt heeft namelijk zijn beste septembermaand sinds 2013 neergezet met een stijging van ruim 7%. Een indrukwekkend resultaat gezien de reputatie als slechtste maand van het jaar.

Al de hele zomer kijken veel crypto-experts uit naar oktober – of ‘uptober’ zoals het in de cryptowereld wordt genoemd (3x raden waarom). Nu september in het groen is afgesloten zijn de verwachtingen voor komende maand hooggespannen.

Goud breekt prijsrecord, bitcoin staat in de startblokken
Goud breekt prijsrecord, bitcoin staat in de startblokken

Beste september ooit voor BTC

Bitcoin luidde de beruchte septembermaand in op een prijs van zo’n $59.000. In de eerste week hield de munt zich trouw aan zijn geschiedenis met een totale daling van 11% tot een dieptepunt van $52.500, maar daarna heeft de munt zijn onvoorspelbaarheid weer laten blijken.

Bitcoin heeft de afgelopen weken namelijk een grote rally gezien die afgelopen vrijdag tot zijn hoogste punt van $66.600 kwam. Dit betekent dat bitcoin vanaf zijn dieptepunt een stijging van ongeveer 27% heeft doorgemaakt.

Deze week is de koers weer wat teruggezakt, waardoor de maand gisteren werd afgesloten op $63.309- 7,35% hoger dan de openingskoers. Sinds 2013 heeft bitcoin slechts drie keer eerder de maand september in het groen afgesloten. In 2015 steeg de BTC koers 2,35%, in 2016 met 6,04% en vorig jaar nog met 3,91%.

De rally van de afgelopen weken is voornamelijk gedreven door de renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank. Op woensdag 18 september werd de rente voor het eerst sinds 2020 verlaagd, met een zeldzame en forse stap van 0,50%.

Advertentie

Uptober op komst?

In de cryptowereld wordt oktober vaak aangeduid als ‘uptober’ omdat het simpelweg de beste maand van het jaar is voor de munt. Volgens gegevens van Coinglass heeft bitcoin sinds 2013 maar liefst negen keer de herfstmaand in het groen afgesloten. Het gemiddelde rendement ligt op 22,90% en de mediaan (minder gevoelig voor extreme waarden) komt uit op 27,70%.

Hoewel de afgelopen maand ons heeft geleerd dat in het verleden behaalde resultaten geen zekerheid bieden voor de toekomst, biedt het allerminst veel hoop.

Bovendien begon bitcoin in voorgaande halving-jaren telkens in oktober zijn bullmarkt, zoals de Nederlandse crypto-analist Jelle zei op socialmediaplatform X. Gezien het feit dat bitcoin nu voor het eerst in meer dan een halfjaar weer een opwaartse trend heeft bevestigd – door boven de $65.000 uit te stijgen – is dit zeker een reëel scenario.

Om nog wat extra hopium te brengen: in het verleden volgden op elke groene septembermaand ook een groene oktober, november en december. Als dit patroon zich herhaalt, kunnen crypto-investeerders zich opmaken voor een knallend einde van 2024. In het Bitcoin nieuws houden we je hoe dan ook op de hoogte van alle ontwikkelingen wat betreft de koers.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Advertentie