Kevin Schijven Kevin Schijven
3 min. leestijd

Bitcoin schiet langs $65.000, memecoins als DOGE, SHIB & PEPE exploderen

Cryptomarkt reageert euforisch, analisten zien nieuwe bullrun

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin schiet langs $65.000, memecoins als DOGE, SHIB & PEPE exploderen

Foto: Champ008/Shutterstock

Bitcoin (BTC) doorbrak gisteren de cruciale grens van $65.000. De koers werd daar de afgelopen weken meerdere malen afgewezen, maar komt er nu toch eindelijk bovenuit.

Dat was niet onmiddellijk met veel overtuiging. Bitcoin dipte gedurende de nacht meerdere malen weer kort onder de $65.000, maar zette alsnog een stijgende lijn voort.

Vanochtend komt de BTC koers bij $65.500 aan en komt hier enige weerstand tegen. Om precies te zijn komt de bitcoin koers op het moment van schrijven uit op $65.480. Daarmee staat BTC vandaag 2,7% in het groen.

bitcoin koers 2709

Goudprijs op recordhoogte, maar bitcoin kan gigantische inhaalslag maken
Goudprijs op recordhoogte, maar bitcoin kan gigantische inhaalslag maken

Wat zegt de cryptomarkt over bitcoin?

Met de doorbraak van de $65.000 neemt het marktsentiment gelijk toe. De bekende Fear & Greed Index stijgt van ‘50’ naar ‘61’.

Volgens analist Miles Deutscher is met de doorbraak van $65.000 mogelijk eindelijk een nieuwe opwaartse trend bevestigd. Dan moet de koers uiteraard de komende dagen wel boven de $65.000 standhouden.

Niet alleen de $65.000 is gebroken, ook de 200-dagen moving average. Dit voortschrijdende gemiddelde is een beruchte grens die zeer vaak gebruikt wordt om bull- en bearmarkten van elkaar te onderscheiden.

Analist Will Clemente meldt ook dat hiermee een opwaartse trend bevestigd lijkt te zijn. Hij zegt dat de koers uit een 6 maanden durende neerwaartse trend is gebroken en na een zogenaamde higher low nu een higher high heeft gevestigd.

Advertentie

Crypto top 100: Memecoins stijgen als raketten

Ook altcoins presteren sterk vandaag. Zo stijgt solana (SOL) met 4,2% naar $157, maar het zijn vooral de memecoins die weer de show stelen.

Zo stijgt dogwifhat (WIF) met ruim 7%, dogecoin (DOGE) met bijna 9% en bonk (BONK) met ruim 12%. Floki (FLOKI) en brett (BRETT) stijgen beide meer dan 14% terwijl shiba inu (SHIB) en pepe (PEPE) allebei bijna 16% in het groen staan.

Het is dus een mooie dag voor memecoin-fans. Buiten de top 100 trekt memecoin moo deng (MOODENG) de aandacht met een stijging van ruim 100% vandaag en bijna 900% deze week.

Crypto Ontbijt: Bitcoin worstelt, Visa aangeklaagd, FTX-topvrouw veroordeeld & meer
Crypto Ontbijt: Bitcoin worstelt, Visa aangeklaagd, FTX-topvrouw veroordeeld & meer

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met crypto en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis!

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
FBI-Warnung: Nordkoreanische Hacker zielen auf Bitcoin Spot-ETFs in den USA
Russische hackers eisen $75 miljoen in Bitcoin na massale cyberaanval
Advertentie