Tijmen Klemann Tijmen Klemann
3 min. leestijd

Bitcoin-schaarste in zicht: Miners graven door voor laatste munten

Het einde van de totale circulatie van BTC komt in zicht

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miners vechten voor overleving: hash-prijs historisch laag

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

In tegenstelling tot de dollar, die oneindig bijgeprint kan worden, heeft bitcoin (BTC) een maximaal aantal van 21 miljoen BTC dat ooit beschikbaar zal zijn. Dit creëert schaarste en dat zien investeerders weer als unieke kans om de huidige inflatie tegen te gaan. Van die 21 miljoen zijn er nu nog slechts 1,3 miljoen BTC over die gemint kunnen worden. Tegen de huidige koers betekent dit dat er nog voor $74 miljard aan BTC ‘in de spreekwoordelijke grond zit’.

Belangrijke tijd voor BTC miners

Voor BTC mining bedrijven zoals CleanSpark Inc (CLSK), Iren Group (IREN), Marathon Digital Holdings (MARA) en Riot Platforms (RIOT) is een belangrijke tijd aangebroken. JPMorgan Bank verlaagde voor deze mining bedrijven namelijk de koersdoelen, door tegenvallende prestaties. De tegenvallende prestaties van de aandelen van deze mining bedrijven bieden echter volgens JPMorgan voor investeerders op de lange termijn genoeg koopkansen.

JPMorgan verlaagde de koersdoelen om rekening te houden met de tegenvallende resultaten van het tweede kwartaal. De recente koersdaling en de daling van de hashrate van het BTC netwerk spelen hierin ook een belangrijke rol.

Allereerst heeft de koersdaling natuurlijk direct invloed op de winsten van de mining bedrijven. Als de koers van BTC te laag zakt, kost het miners meer aan onder andere elektriciteit om één BTC te minen, dan dat het oplevert en moeten mining bedrijven de BTC met verlies verkopen. De huidige mining kosten van één BTC liggen rond de $70.000 en dat betekent dat miners het momenteel bijzonder zwaar hebben.

Bitcoin rekenkracht

Dan de ​​Hashrate. Die verwijst naar de totale gecombineerde rekenkracht die wordt gebruikt om transacties te minen en te verwerken. Dit is erg belangrijk om rekening mee te houden, want de hashrate waarborgt de veiligheid van het hele BTC netwerk. Een lagere hashrate zorgt voor een minder veilige blockchain, waardoor investeerders vertrouwen kunnen verliezen. Dit kan indirect invloed hebben op de koers van BTC en daarmee op de aandelenkoers van mining bedrijven.

De BTC miners laten zich echter niet zomaar uit het veld slaan. Ondanks de onzekerheid in de markt blijven ze volop- minen om die overgebleven 1,3 miljoen BTC naar boven te krijgen.

Laatste dagen: OKX geeft Nederlanders €50 in bitcoin gratis

Klaar om stappen in crypto te zetten? Of het nou Bitcoin, Ethereum of PEPE is, als lezer van Crypto Insiders ontvang jij een welkomstbonus tot 50 euro gratis in bitcoin op OKX.

Meld je voor 29 augustus aan voor een gratis OKX-account en ontvang jouw gratis bitcoin bonus.

  1. Meld je aan bij OKX
  2. Doe een storting
  3. Ontvang je bonus

Bekijken & aanmelden

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Advertentie