Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Bitcoin-reus MicroStrategy bezit nu $14,7 miljard BTC, wil $2 miljard meer

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-reus MicroStrategy bezit nu $15 miljard BTC, wil $2 miljard meer

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Bitcoin (BTC) gigant MicroStrategy heeft gisteren zijn nieuwe kwartaalrapport de wijde wereld in gebracht. Met een totale aankoop van duizenden bitcoins heeft ‘s werelds grootste beursgenoteerde bitcoin-bezitter het afgelopen kwartaal allesbehalve stilgezeten.

Inmiddels bezit het bedrijf bijna $15 miljard aan bitcoin, maar dit weerhoudt het bedrijf er niet van om zijn BTC-strategie op hoog tempo door te zetten. Het wil zelfs $2 miljard aan extra kapitaal ophalen, om zo onder andere nóg meer bitcoins te verwerven.

Terwijl cardano hard daalt, blijft de oprichter bitcoin bekritiseren
Terwijl cardano hard daalt, blijft de oprichter bitcoin bekritiseren

$14,7 miljard aan bitcoins op de balans

De Amerikaanse softwareleverancier deelde gisteren zijn teleurstellende kwartaalrapport waarin een nettoverlies van $102,6 miljoen werd gerapporteerd, vergeleken met een verlies van $22,2 miljoen een jaar eerder. Het verlies kwam onder andere door de koersdaling van bitcoin, aangezien  het bedrijf een waardevermindering van $180,1 miljoen op zijn bitcoinbezit moest nemen.

Wat betreft zijn de bitcoin-reserves heeft MicroStrategy het afgelopen kwartaal weer een grote slag geslagen. In de maanden april, mei en juni heeft het bedrijf een totaal van 12.222 bitcoins aangekocht voor een totaalbedrag van $805,2 miljoen.

Een klein deel van 169 BTC is de afgelopen maand geaccumuleerd en was nog niet eerder aangekondigd door het bedrijf. Michael Saylor, de mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, kondigde traditiegetrouw de nieuwe aankoop aan op socialmediaplatform X.

In de zomer van 2020 kondigde MicroStrategy zijn allereerste BTC-aankoop aan, toen de bitcoin koers zich nog rond de $10.000 bevond. Bijna drie jaar later bezit het bedrijf meer dan 1% van alle bitcoins in omloop. Om precies te zijn heeft MicroStrategy nu 226.500 bitcoins op de balans. Tegen de huidige bitcoin koers draagt deze immense stapel een waarde van maar liefst $14,7 miljard.

Advertentie

MicroStrategy wil $2 miljard ophalen, om extra BTC te kopen?

De afgelopen maanden heb je vaker in het bitcoin nieuws kunnen lezen dat het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf honderden miljoenen aan kapitaal ophaalt middels de uitgifte van zogenoemde converteerbare obligaties om zo extra bitcoins aan te schaffen.

In het recente kwartaalrapport valt te lezen dat MicroStrategy wederom kapitaal wil ophalen, waarvan hoogstwaarschijnlijk een deel van naar BTC zal vloeien.

‘’We blijven ons aandelenkapitaal nauwgezet beheren en dienen een registratieverklaring in voor een nieuw $2 miljard at-the-market aandelenuitgifteprogramma,’’ aldus MicroStrategy.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie