Floris Florussen Floris Florussen
2 min. leestijd

Bitcoin profiteert van ‘Trump-effect’ & analisten voorspellen $150.000

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom Bitcoin explosief stijgt na de mislukte aanslag op Trump

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

De prijs van Bitcoin (BTC) bereikte maandag het hoogste punt in twee weken tijd. Wedkantoren suggereerden een grotere kans op de overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor de crypto-vriendelijke kandidaat Donald Trump, en daar reageerde de koers positief op. De stijging volgt op de dramatische moordaanslag van zaterdag op de voormalige president.

Hoe reageert de bitcoin koers op een dalende rente?
Hoe reageert de bitcoin koers op een dalende rente?

Moordaanslag creëert BTC rally

Volgens Ben Emons, de CIO van Fedwatch Advisors, is er een parallel met de schietpartij op president Reagan in 1981. Na het incident schoot de populariteit van Reagan omhoog te midden van een dubbele recessie. In de huidige sterke economie zal de populariteit van voormalig president Trump waarschijnlijk omhoog schieten en de markten positief beïnvloeden volgens hem. De hoofdonderzoeker van Grayscale Investments, Zach Pandl, zag de prijs van BTC in het weekend met ongeveer 9% stijgen. Dit zou kunnen betekenen dat beleggers verwachten dat het presidentschap van Trump een gunstiger regelgevingsklimaat voor de crypto-industrie zal creëren.

Trump positief over crypto

Trump heeft nog geen gedetailleerde voorstellen gedaan met betrekking tot de regulering van cryptocurrency, maar de Republikeinse kandidaat wordt nu gezien als ondersteunend voor de sector. Hij zal later deze maand spreken op een grote bitcoinconferentie.

De Trump-campagne accepteert sinds mei donaties uit de crypto-industrie en zijn boodschap is steeds positiever geworden over de toekomst van dergelijke digitale activa. Hij heeft ook geprobeerd zich te positioneren tegen democraten die voorstander zijn van het beteugelen van cryptocurrency, zoals senator Elizabeth Warren.

Daarnaast kunnen macrobeleidswijzigingen onder een tweede Trump-presidentschap op middellange termijn neerwaartse risico’s voor de Amerikaanse dollar introduceren. Aanhoudende tekorten in uitgaven en verminderde internationale handelszaken zullen risico’s vergroten. Eventuele neerwaartse risico’s voor de Amerikaanse dollar kunnen de prijs van BTC ondersteunen.  

Prijs kan naar $150.000

Vorige maand zeiden analisten bij Standard Chartered dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen de volgende belangrijke katalysator zijn voor de prijs van BTC en een overwinning van Trump zou de prijs tegen het einde van het jaar tot $150.000 kunnen opstuwen. Grzegorz Drozdz, marktanalist bij Conotoxia constateerde dat cryptocurrencies de afgelopen maanden geen gemakkelijke tijd hebben gehad. Momenteel is er een daling in kapitaalinstroom in cryptomarkt. Deze daling is te meten aan de hand van de kapitalisatie van stablecoins. De marktkapitalisatie van stablecoins bleef zo goed als gelijk. Met een grotere waarschijnlijkheid van een Trump-presidentschap is er potentieel meer vertrouwen in de markten en zal de instroom toenemen. De toenemende kapitaalinstroom kan de cryptomarkt de komende weken positief beïnvloeden.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie