Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Bitcoin op weg naar ‘supercyclus’: 4-jarig patroon doorbroken

Vroege BTC piek verwacht in 2025, VS blijft grootste cryptomarkt

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin worstelt met weerstandslijn, uitbraak is ‘groot bullish signaal’

Foto: Ken stocker/Shutterstock

In onzekere tijden van de economie, angst voor de recessie en de spanningen in het Midden-Oosten, is het tijd voor goed nieuws. Dat hebben we zeker voor je, nadat er een nieuw rapport van CoinMarketCap (CMC) naar buiten is gebracht. Volgens deze gegevens loopt bitcoin 100 dagen voor op de 4-jarige bull-cyclus. Wat kunnen we verwachten?

‘UPtober’ komt eraan: kan Bitcoin uitbreken naar $95.000?
'UPtober' komt eraan: kan Bitcoin uitbreken naar $95.000?

Geen 4-jarige bull-cyclus

Bitcoin (BTC) is mogelijk op weg om de traditionele vierjarige cyclus te doorbreken. Daarbij meldde CMC in het marktonderzoeksrapport dat bitcoin mogelijk een supercyclus in gaat. CMC heeft daar meerdere factoren voor die daarop wijzen.

Maar voordat we die factoren bespreken moeten we eerst weten wat de vierjarige cyclus van bitcoin inhoudt. De cyclus is nauw verbonden met de bitcoin halving, die elke 4 jaar plaatsvindt of wanneer er 210.000 nieuwe BTC-blokken zijn gemined. 

Een halving van bitcoin heeft een grote impact op de prijs. Historisch gezien zal bitcoin tussen de 518 en 546 dagen een gigantische piek zien. Dat is ook goed te zien aan het X-bericht van Rekt Capital hieronder:

Advertentie

Piek eerder bereikt dan gedacht door deze factoren

Volgens CMC suggereert de prijsontwikkeling van bitcoin, in combinatie met de recente halving, dat een potentiële all-time high eerder kan worden bereikt dan verwacht. Een kans van iets meer dan 40 procent en CMC schreef:

Deze keer loopt Bitcoin ongeveer 100 dagen voor, wat wijst op een potentiële piek tussen half mei en half juni 2025 […] Ondanks deze vroege versnelling zijn er tekenen van een vertragende infrastructuurgroei, wat erop zou kunnen duiden dat de bredere marktdynamiek zich ontwikkelt.

De toenemende correlatie van bitcoin met traditionele activa zoals goud en technologieaandelen, evenals de groeiende institutionele acceptatie door verschillende bedrijven, zijn factoren die erop wijzen dat BTC mogelijk zijn vierjarige cyclus doorbreekt.

Goud verbreekt record: Nederlandse bitcoin bulls stappen in met korting
Goud verbreekt record: Nederlandse bitcoin bulls stappen in met korting

Grootste landen voor cryptogebruikers

Het rapport van CMC laat verder ook andere interessante gegevens zien. Zo is de Verenigde Staten nog steeds de grootste gebruikersgroep van cryptocurrencies ter wereld. Ze hebben een marktaandeel van maar liefst 17 procent.

India, dat eerder op de eerste plaats stond, is nu het op één na grootste land voor cryptogebruikers, met een marktaandeel van meer dan 9 procent. De derde plaats is voor Brazilië met 8 procent van het marktaandeel.

Op elk continent is bitcoin het meest populair. Het marktaandeel varieerde van 45 procent in Afrika tot maar liefst 52 procent in Oceanië. Een foto uit het rapport van CMC laat dit goed zien:

Bron: CMC

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Advertentie