Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Bitcoin op weg naar $100.000? Analisten blijven voorzichtig optimistisch

De BTC koers staat voor een uitdaging dit jaar

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is historisch gezien klaar voor een uitbraak, zegt bekende analist

Foto: jivacore/Shutterstock

De vraag of bitcoin (BTC) voor het einde van dit jaar de grens van $100.000 zal doorbreken, blijft een veelbesproken onderwerp binnen de crypto gemeenschap. Hoewel sommige analisten denken dat deze mijlpaal nog haalbaar is, wijzen anderen op de grote uitdagingen die dit doel in de weg staan. Volgens Pav Hundal, een vooraanstaande crypto-analist bij Swyftx, ziet het er op dit moment lastig uit om dit doel te bereiken, maar een bescheiden stijging naar $75.000 tot $80.000 is zeker mogelijk.

Bitcoin viert feest na renteverlaging: maar was het besluit een fout?
Bitcoin viert feest na renteverlaging: maar was het besluit een fout?

De weg naar $80.000 voor de BTC koers

Hundal geeft in een interview met Cointelegraph aan dat, ondanks de recente schommelingen in de koers van bitcoin, een prijs van $75.000 tot $80.000 tegen de kerst een realistisch scenario is. Hij baseert dit optimisme op een analyse van de huidige marktstructuur en de bewegingen van grote optieshandelaren. Deze handelaren, die enorme hoeveelheden opties kopen en verkopen op grote exchanges, speculeren op een aanzienlijke stijging van bitcoin. Deze contracten wijzen volgens Hundal op een prijs van $90.000 tot $110.000 tegen het einde van het jaar.

Hij stelt daarnaast dat de recente doorbraak van “lagere dalen en lagere pieken” samen met een wereldwijde versoepeling van de financiële markten kan zorgen voor meer liquiditeit in de markt. Volgens historische gegevens stijgt de bitcoin koers zelfs in 83% van de gevallen wanneer de liquiditeit in omloop toeneemt.

Advertentie

Politieke steun voor crypto

Naast de technische en marktgerelateerde factoren wijst Hundal ook op de politieke ontwikkelingen in de Verenigde Staten. Beide presidentiële kandidaten lijken open te staan voor de groei van de crypto-industrie. Dit biedt volgens de analist een stabiele basis voor bitcoin om verder te groeien, aangezien er geen directe politieke tegenstand lijkt te zijn.

Onlangs sprak Kamala Harris zich voor het eerst publiekelijk uit over crypto tijdens een verkiezingscampagne. Ze liet weten dat investeringen in technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en digitale assets, waaronder bitcoin, belangrijk zijn voor de toekomst van de Amerikaanse economie. Deze politieke steun zou een extra stimulans kunnen zijn voor de verdere ontwikkeling van de cryptomarkt volgens Hundal.

Hoewel het bereiken van $100.000 dit jaar een grote uitdaging blijft, zijn analisten zoals Pav Hundal nog steeds positief over de korte termijn. Een stijging naar $80.000 lijkt haalbaar, zeker gezien de bewegingen van optieshandelaren en de toenemende liquiditeit in de markt. Bovendien zorgen positieve politieke signalen in de Verenigde Staten voor een gunstig klimaat voor verdere groei van bitcoin en de bredere cryptomarkt. Het blijft echter afwachten of alle factoren op het juiste moment samenkomen om bitcoin naar nieuwe hoogtes te stuwen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie