Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Bitcoin op springplank: Stablecoin-markt signaleert massale instroom

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Verliest Tron binnenkort nóg een stablecoin? Mogelijk einde voor USDT

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

De markt voor stablecoins is de afgelopen tijd aanzienlijk gegroeid, wat een potentieel positief effect kan hebben op bitcoin (BTC). On-chain data toont aan dat de totale marktkapitalisatie van stablecoins weer in een opwaartse trend zit, een ontwikkeling die historisch gezien gunstig kan zijn voor BTC.

Bitcoin trekt half miljard aan: Koers stijgt 8% door massale ETF-instroom
Bitcoin trekt half miljard aan: Koers stijgt 8% door massale ETF-instroom

Stablecoin marktkapitalisatie keert terug naar groei

CryptoQuant oprichter en CEO Ki Young Ju deelde onlangs een grafiek op X (voorheen Twitter) waarin te zien is dat de marktkapitalisatie van de grootste stablecoin, Tether (USDT), na een daling weer positieve groei vertoont. Volgens de grafiek is de 30-daagse procentuele verandering in de marktkapitalisatie van USDT onlangs boven nul gekomen, wat aangeeft dat de totale waarde van de stablecoin weer aan het stijgen is.

Historisch gezien is een stijging in de marktkapitalisatie van stablecoins een bullish signaal voor bitcoin. Stablecoins zoals USDT worden door investeerders vaak gebruikt om kapitaal op te slaan zonder blootgesteld te worden aan de volatiliteit van andere cryptocurrencies. Wanneer de marktkapitalisatie van stablecoins stijgt, betekent dit doorgaans dat er meer koopkracht beschikbaar is voor volatiele cryptocurrencies zoals bitcoin.

Invloed van stijgende stablecoin marktkapitalisatie op BTC

Het recente herstel van de marktkapitalisatie van USDT komt op een moment dat bitcoin zelf ook een scherpe stijging laat zien. Dit suggereert dat de toename in stablecoins te wijten is aan verse kapitaalinjecties in plaats van een rotatie van kapitaal uit bitcoin. Dit kan een bijzonder bullish combinatie zijn, omdat het erop wijst dat er niet alleen kapitaal aan de zijlijn staat te wachten om in bitcoin te worden geïnvesteerd, maar dat BTC zelf ook directe kapitaalinjecties ziet.

Het marktaandeel van Tether binnen de totale stablecoin markt is inmiddels gegroeid tot ongeveer 70%. Deze dominantie, gecombineerd met de groei van de totale marktkapitalisatie van stablecoins, wijst op een sterke toename van kapitaal dat klaarstaat om in bitcoin te worden geïnvesteerd.

De recente trends in de marktkapitalisatie van stablecoins kunnen erop wijzen dat bitcoin op korte termijn verdere prijsstijgingen kan zien. De beschikbaarheid van meer kapitaal in stablecoins suggereert dat investeerders klaarstaan om in bitcoin te stappen zodra de markt de juiste signalen geeft. Deze ontwikkeling kan gunstig zijn voor de bredere cryptomarkt, aangezien een stijgende vraag naar bitcoin doorgaans ook een positieve invloed heeft op andere cryptocurrencies. Investeringen in BTC kunnen leiden tot bredere interesse en kapitaalinjecties in verschillende digitale activa, wat de gehele markt ten goede kan komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie