Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin onder druk: Overheid VS stuurt 10.000 BTC naar cryptobeurs

Bitcoin daalt naar $58.000, mede door nieuws over mogelijke BTC dump

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin onder druk na overheid VS 10.000 BTC naar cryptobeurs stuurt

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De Amerikaanse overheid, een van de grootste bitcoin (BTC) bezitters ter wereld, heeft gisteren maar liefst 10.000 bitcoins in beweging gebracht.

Hoewel dit slechts een fractie is van hun immense voorraad, heeft het de angst in de cryptomarkt flink laten stijgen. Aangezien de fondsen hun weg hebben vervolgd naar de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase, is de kans namelijk groot dat ze op de markt worden gedumpt.

Bitcoin is “tikkende tijdbom”: indicatoren wijzen op stijging naar $130k
Bitcoin is

Bijna $600 miljoen aan BTC naar Coinbase

Gisteravond rond 18:00 uur bracht blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence de grote transactie aan het licht. Op dat moment had de totale stapel van 10.000 bitcoins een waarde van $593,5 miljoen.

Dankzij de transparantie van de blockchain is elke uitgevoerde transactie voor iedereen zichtbaar. Het blijft echter vaak moeilijk om de intentie achter deze transacties te achterhalen. Een duidelijke uitzondering hierop is wanneer cryptomunten naar exchanges worden gestuurd, omdat dit doorgaans gebeurt met het oog op verkoop.

Zoals Arkham Intelligence vermeldt, zijn de bitcoins vanuit de rijkelijk gevulde wallet van de Amerikaanse overheid verstuurd naar een Coinbase Prime depositowallet. De kans lijkt dus groot dat de activa spoedig geliquideerd zullen worden.

De bitcoins waren oorspronkelijk afkomstig van Silk Road, een in 2013 opgedoekte illegale online marktplaats op het darkweb. Bitcoin speelde een cruciale rol op de site als de belangrijkste valuta voor transacties, omdat het een zekere mate van anonimiteit bood. Bij de sluiting van Silk Road door de FBI werden maar liefst 69.000 bitcoins in beslag genomen door de autoriteiten.

Advertentie

Bitcoin koers daalt verder tot $58.000

Het is niet voor het eerst dat de Amerikaanse overheid in het bitcoin nieuws verschijnt door een fortuin aan bitcoins te verplaatsen. Vrij recentelijk, eind juli om precies te zijn, werd zelfs nog voor $2 miljard aan BTC naar een ander walletadres verzonden.

Telkens wanneer er activiteit wordt waargenomen vanuit de BTC-wallet van de Amerikaanse overheid, neemt de onrust in de cryptowereld toe. Dit is begrijpelijk, gezien het feit dat de overheid meer dan 200.000 bitcoins in bezit heeft.

Gisteren had de bitcoin koers al een scherpe daling ondergaan voorafgaand aan de megatransactie. Na de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex, die allesbehalve als een teleurstelling binnenkwam, daalde bitcoin met meer dan 4% tot zo’n $59.000.

In de avond en nacht is bitcoin verder weggezakt tot $58.000, waar het zich momenteel nog altijd bevindt.

MicroStrategy gaat nóg meer Bitcoin kopen met $700 miljoen uitgifte
MicroStrategy gaat nóg meer Bitcoin kopen met $700 miljoen uitgifte

OKX geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen.
Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis.Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Meld je nu aan!

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Advertentie