Thom Derks Thom Derks
2 min. leestijd

Bitcoin nadert cruciale uren: volatiliteit dreigt met banenrapport

Arbeidsmarktcijfers VS kunnen impact hebben op BTC koers & rentebeleid

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin nadert cruciale uren: volatiliteit dreigt met banenrapport

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

Vanuit macro-economisch perspectief zijn er cruciale uren aangebroken voor bitcoin (BTC). Het is vandaag namelijk tijd voor het Amerikaanse banenrapport voor de maand september. In theorie kan die data voor een behoorlijk volatiel einde van de week zorgen.

Bitcoin-ETF’s blijven bloeden, maar Ethereum-ETF’s trotseren de trend
Bitcoin-ETF's blijven bloeden, maar Ethereum-ETF's trotseren de trend

Volatiele weeksluiting voor bitcoin?

De afgelopen dagen zagen we bitcoin dalen door oplopende spanningen in het Midden-Oosten en als gevolg van een sterke Amerikaanse dollar. De dollar presteerde goed door positieve cijfers vanuit de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Door die positieve data neemt de angst voor een recessie af, waardoor de markt minder noodzaak ziet voor stevige renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, wat goed is voor de dollar.

Zo zagen we de Amerikaanse dollar gisteren opveren, wat bij bitcoin een tegengestelde reactie opleverde. Inmiddels is bitcoin weer enigszins hersteld en bekomen van de schrik. De huidige koers staat op ongeveer binnen op 61.200 dollar.

Zoals gezegd, staat er vandaag weer een belangrijk banenrapport op het programma. We krijgen inzicht in de werkloosheid, waarvoor economen een percentage van 4,2% verwachten (gelijk aan afgelopen maand). Daarnaast wordt de banengroei binnen de particuliere sector geschat op 150.000, wat een lichte stijging vormt ten opzichte van de 142.000 banen van afgelopen maand.

Advertisement

Geen jumbo-renteverlagingen meer

Een zwak banenrapport zou ertoe kunnen leiden dat de markt opnieuw rekent op een renteverlaging van 0,5 procentpunt in november, net als in september. Er vind geen rentebesluit in oktober plaats.

Nog een verlaging van 0,50% lijkt echter onwaarschijnlijk, want tot nu toe is de banendata heel sterk. Dinsdag viel het aantal openstaande vacatures hoger uit dan verwacht, woensdag bleek de ADP-banengroei beter dan verwacht en donderdag waren de wekelijkse werkloosheidsclaims in lijn met de verwachtingen.

Ook de ISM Services Index, een belangrijke indicator voor de Amerikaanse dienstensector, die het overgrote deel van de economie vertegenwoordigt, is een stuk beter dan verwacht.

Wat dat betreft lijkt de Amerikaanse economie dus robuust en lijkt het onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse centrale bank in november opnieuw met een renteverlaging van 0,50% komt.

Dat is in theorie goed voor de bitcoin koers en aandelen, want die stevige renteverlagingen zouden suggereren dat er meer economische ellende onderweg is en dat is over het algemeen niet positief voor de financiële markten.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Advertentie