Dylan Laat Dylan Laat
19/06/2024 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2024 17:21

Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht

Foto: Tpt/Shutterstock

Analisten van vermogensbeheerder Bernstein voorspellen dat Bitcoin beursfondsen (ETF’s) in het derde of vierde kwartaal van 2024 goedgekeurd zullen worden bij grote makelaarshuizen en private bankplatforms. Deze ontwikkeling zou een belangrijke stap zijn in de institutionele adoptie van bitcoin (BTC). Ondanks de vraagtekens die sommigen bij de huidige ETF-handel plaatsen, herhalen de analisten hun prijsdoel van $200.000 voor bitcoin tegen het einde van 2025.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kritiek op Bitcoin ETF handel weerlegd

Critici van Bitcoin ETF-handel wijzen erop dat de vroege investeringen in de bitcoin fondsen voornamelijk gedreven worden door retailbeleggers, terwijl institutionele betrokkenheid beperkt blijft tot “basishandel”. Hierbij kopen beleggers spot bitcoin en verkopen ze tegelijkertijd bitcoin futures om een risicovrije arbitragemogelijkheid te benutten.

Echter, Bernstein analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra stellen dat deze basishandel als een soort “Paard van Troje” fungeert en dat de institutionele beleggers overwegen netto longposities te nemen in de bitcoin ETF’s. Naarmate ze de ETF’s onderdeel maken van hun strategieën, worden ze ook comfortabeler met de verbeterende ETF-liquiditeit, aldus de analisten.

“We geloven dat de ‘basishandel’ vooral gedreven wordt door hedgefondsen ~ 36% van de institutionele allocatie. Echter, op basis van onze gesprekken met beleggers die de Bitcoin ETF’s uitproberen, is de volgende stap na de basishandel het evalueren van ‘long’ posities,”

Advertentie

Bedrijven omarmen bitcoin als reserve-activa

Een andere factor die de adoptie van bitcoin versnelt, is de toenemende acceptatie van bitcoin als reserve-activa op de balans van bedrijven. Nieuwe boekhoudkundige richtlijnen van de Financial Accounting Standards Board (FASB) in de Verenigde Staten maken het voor bedrijven eenvoudiger om bitcoin aan te houden op hun balans. Analisten verwachten dat de vraag naar BTC van bedrijven in 2024 toeneemt, waarbij MicroStrategy en bitcoin miners als voorlopers worden gezien.

Een voorbeeld hiervan is Block, voorheen bekend als Square, dat onlangs aankondigde de komende 12 maanden maandelijks BTC te zullen kopen ter waarde van de aan bitcoin gelinkte brutowinst.

Ondanks de huidige uitstroom uit spot Bitcoin ETFs, verwachten de Bernstein-analisten dat de netto-instroom weer zal versnellen. De institutionele adoptie van bitcoin lijkt in een stroomversnelling te raken, mede dankzij de basishandel en gunstige regelgeving. Bernstein handhaaft dan ook het koersdoel van $200.000 voor bitcoin tegen het einde van 2025.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Hij kwam in contact met Crypto Insiders via een platform voor freelancers. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie