Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Bitcoin moet nu deze prijs bereiken om zilver in te halen

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s zijn op dreef, en halen ruimschoots zilver in

Foto: Nature’s Charm/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft zich door de jaren heen steeds steviger gevestigd in de top van meest waardevolle bezittingen. Waar de digitale munt eerder de achtste plek overnam van zilver, is dit nu weer omgedraaid. De vraag is wat de koers van bitcoin moet bereiken om de eerder veroverde plek weer terug te claimen.

Bitcoin beurzen zien recorduitstroom, maar plotselinge omkeer crasht markt
Bitcoin beurzen zien recorduitstroom, maar plotselinge omkeer crasht markt

Bitcoin overstijgt goud begin dit jaar

Twee maanden geleden lukte het bitcoin om een bijzonder mijlpaal te behalen. De munt bereikte namelijk een groter marktkapitaal dan het edelmetaal zilver. Destijds bereikte de koers van bitcoin zijn recordhoogte van 73.737 dollar. Door de overstijging stond de grootste cryptomunt op de zevende plek van bezittingen met de grootste marktkapitalen.

Sinds die tijd is er vervolgens weer veel veranderd. Zilver wist een bijzondere comeback te maken met een snelle stijging van maar liefst 33,4%. Daarnaast zakte de koers van bitcoin volgens de website CoinGecko weer omlaag met 9,5%. Het gevolg van deze veranderingen in waarden is dat zilver de achtste plek weer overnam van bitcoin.

Momenteel is het totale marktkapitaal van zilver 1,83 biljoen dollar. Dit is 500 miljard dollar meer dan het huidige marktkapitaal van de digitale munt van 1,31 biljoen dollar. Als alles hetzelfde zou blijven, moet bitcoin een prijsstijging doormaken van 40% om de eerder veroverde plaats weer terug te veroveren. Met deze stijging zou de koers komen te staan op ongeveer 93.000 dollar.

Boven de twee waardevolle bezittingen staan nog zeven andere bezittingen op de lijst. Dit zijn aflopend goud, Microsoft, Apple, Nvidia, Google, Saudi Aramco en Amazon.

Advertisement

Verschillende experts, verschillende voorspellingen

Hoewel goud al op de eerste plaats van de lijst staat, heeft het waardevolle edelmetaal de voorsprong op de concurrentie nog verder uitgebreid. Sinds 13 februari is de prijs gestegen met ruim 22%. Op dit moment is de totale marktkapitalisatie 16,4 biljoen dollar.

Na de recordhoogte van bitcoin, waren de meningen verdeeld over het verdere verloop van de koers. Zo sprak bitcoin analist, Dylan LeClair, van een verdubbeling van koers binnen enkele maanden na het record. Zeker rondom bitcoin halvings. Echter doordat het marktkapitaal van de munt vele malen groter is dan tijdens eerdere bitcoin halvings, lijkt het bereiken van verdubbelingen steeds lastiger. 

Volgens de oprichter van Galaxy Digital, Mike Novogratz, zal bitcoin de komende maand nog in een consolidatiefase blijven tussen de 55.000 en 75.000 dollar. Rond het einde van het tweede kwartaal zou de prijs kunnen gaan stijgen.

De crypto exchange Bitfinex is weer een andere mening toebedeeld. Volgens hen zou de koers van bitcoin de komende 12 maanden gaan stijgen naar 150.000 dollar.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie