Roy van Krieken Roy van Krieken
23/06/2024 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2024 14:15

Bitcoin miners in nood: hoge kosten en lagere beloningen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miners schudden markt op met grootste BTC verkoop in een jaar

Foto: SeventyFour/Shutterstock

James Check van blockchain analyse platform Glassnode liet in een YouTube weten dat bitcoin (BTC) miners aanzienlijk onder druk staan. Ze ervaren hoge operationele kosten en tegelijkertijd zijn de beloningen lager.

De financiële druk heeft met name te maken met de Bitcoin halvering op 20 april Naast de verminderde beloningen begon ook de hashrate te dalen, wat valt te verklaren doordat sommige miners hun onrendabele rigs uitschakelen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC miners ervaren ‘hash ribbon inversie’

Check legt in zijn video uit dat het Bitcoin netwerk door de huidige situatie een hash ribbon inversie ervaart, wat betekent dat het 30-daagse voortschrijdende gemiddelde van de hashrate onder het 60-daagse voortschrijdende gemiddelde ligt.

Door de lagere hashrate worden blokken ongeveer 14 seconden langzamer gevonden dan normaal. Dit betekent dat er minder rekenkracht online is, wat de snelheid beïnvloedt van het vinden van een nieuwe blok.

De huidige situatie signaleert een periode van verhoogde mining moeilijkheden en kan wijzen op problemen zoals hogere operationele kosten, een daling van de BTC koers of problemen met mining apparatuur. Het betekent dat er minder rekenkracht beschikbaar is in het netwerk, wat kan leiden tot een tragere blokvinding en een uitdagende omgeving voor miners.

Miners spelen quitte

Check merkt verder op dat ongeveer 5% van de hashrate moeite heeft, wat betekent dat sommige miners hun geminde bitcoins verkopen om operationele kosten te dekken. Hoewel dit geen massale uitverkoop is, betekent het wel dat miners waarschijnlijk net quitte spelen door evenveel van de digitale munt te verkopen als ze minen.

Volgens de Glassnode analist zullen transactiekosten een steeds groter deel van de inkomsten van miners gaan uitmaken. Dit dwingt de mining industrie om zich aan te passen en efficiënter kapitaalbeheer toe te passen. Voorlopig is er nog geen reden tot (grote) zorgen. Check ziet de huidige situatie niet zo ernstig dat miners volledig capituleren.

Finse stad verwarmd door bitcoin miners

In Finland heeft Marathon Digital Holdings, ’s werelds grootste bitcoin mining bedrijf, een innovatief proefproject gelanceerd dat een stad van 11.000 inwoners verwarmt met de overtollige warmte van het minen.

Het project, dat 2 megawatt aan gerecyclede warmte gebruikt, markeert Marathon’s eerste stap in stadsverwarming binnen de eurozone. Volgens CEO Fred Thiel vertegenwoordigt dit initiatief een cruciale stap in hun wereldwijde expansiestrategie en duurzame innovatie. Door gebruik te maken van overtollige warmte streeft het project naar een vermindering van CO2-uitstoot en bedrijfskosten.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie