Foto: Champ008/Shutterstock
De crypto markt toont eindelijk weer wat tekenen van leven na een schijnbaar eindeloze daling. Dat wil echter niet zeggen dat het vanaf nu weer een rechte lijn naar boven wordt, dat stelt de CEO van Galaxy Digital en miljardair, Mike Novogratz. Hij gelooft niet in alle bullish scenario’s die nu populair zijn en zou het ook helemaal niet erg vinden als bitcoin (BTC) een tijdje tussen de $20.000 en de $30.000 blijft hangen.
De ‘comfortabele zone’ voor bitcoin
Dit stelde Novogratz onlangs in een interview met Bloomberg. Toen hij werd gevraagd een voorspelling te doen over de koers van bitcoin voor het einde van dit jaar gaf hij een scenario dat niet overeenkomt met de euforie die bij veel bitcoin investeerders weer is toegeslagen op dit moment.
“Zal Bitcoin door de $30.000 komen tijdens deze beweging omhoog? We zullen zien. Ik heb mijn twijfels. Ik denk dat we nu waarschijnlijk in deze range zullen zitten. Ik zou eerlijk gezegd al blij zijn als we een tijdje in een range van $20.000 – $22.000 of $20.000 – $30.000 zitten, met de volgende move die omhoog breekt.”
Correlatie met de Fed
Dat bitcoin zich nog niet opmaakt voor een reusachtige rally heeft volgens Novogratz alles te maken met het feit dat de koers van bitcoin erg nauw gecorreleerd is aan het beleid van de Amerikaanse centrale bank.
“Het Bitcoin-verhaal is sterk verbonden met de Fed en we zitten nog steeds in een heel ingewikkeld scenario. De laatste paar data releases zijn begonnen met te zeggen ‘nou jeetje misschien is dat gekke idee van een zachte landing wel mogelijk’. Ik ben nog steeds erg sceptisch over de zachte landing, maar de markten vertellen je dat ze erin geloven en dus gaan de zuren omhoog, ik denk dat de Fed zal kunnen stoppen met het verhogen van de rente.”
Woensdag worden er weer nieuwe cijfers bekend gemaakt. Volgens Novogratz zullen deze cijfers van groot belang zijn op de nabije toekomst van de bitcoin koers. Mochten ze tegenvallen, dan is de kans groot dat er opnieuw een sell-off komt voor risicovolle activa zoals bitcoin, dat stelt Novogratz.