Floris Florussen Floris Florussen
3 min. leestijd

Bitcoin-markt in spanning: Mt. Gox heeft nog 80.000 BTC over

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-markt in spanning: Mt. Gox heeft nog 80.000 BTC over

Foto: Burdun Iliya/Shutterstock

Mt. Gox heeft nog steeds maar liefst 80.000 bitcoin (BTC), met een waarde van ongeveer $5,3 miljard, in beheer.

De beruchte ineenstorting van de Mt. Gox-beurs vond plaats in 2014 en schuldeisers wachten al meer dan tien jaar op een terugbetaling. Investeerders en speculanten vragen zich af welke invloed de verkoop van deze BTC zal hebben op de prijs van BTC.

Crypto Radar: Bitcoin koers begint te dalen, markt kleurt rood
Crypto Radar: Bitcoin koers begint te dalen, markt kleurt rood

Mt. Gox verkoop veroorzaakt angst, onzekerheid en twijfel

Nieuws over de Mt. Gox verkoop heeft de afgelopen weken angst, onzekerheid en twijfel onder marktdeelnemers gecreëerd. De onzekerheid die leeft bij investeerders komt neer op de vraag of de Mt. Gox-schuldeisers, die de BTC zullen ontvangen, deze direct zullen verkopen. De schuldeisers wachten inmiddels al meer dan 10 jaar op hun terugbetaling. De verkoop van deze BTC heeft mogelijk impact op de prijs aangezien het momenteel gaat om een bedrag van circa $5,3 miljard.

Volgens een recente peiling op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite, is 56% van de 467 ondervraagde schuldeisers niet van plan hun BTC te verkopen. 20%, ofwel 88 personen, gaven aan van plan te zijn om hun bezittingen te verkopen. De overige respondenten gaven aan dat zij van plan zijn een deel van hun BTC te verkopen en de rest te behouden.

Advertisement

Crypto-analisten bevestigen Reddit peiling

De bevindingen van de peiling op Reddit werden verder bevestigd door gegevens van CryptoQuant-oprichter Ki Young Ju. De analist legde uit dat na de distributie van BTC op 23 juli 2024 aan schuldeisers via Kraken, er geen significante piek is geweest in het uurlijkse handelsvolume en geen piek is geweest BTC uitstromen vanaf Kraken.

Onchain-analist RunnerXBT deelde een vergelijkbaar mening en voegde er aan toe dat alleen de schuldeisers met “paper hands” hun BTC zullen verkopen. Paper hands is een uitdrukking die wordt gebruikt om iemand te beschrijven die snel in paniek raakt en zijn beleggingen verkoopt. Zij zullen daarmee bijdragen aan de verkoopdruk.

Financieel analist Jacob King is echter niet eens met deze analyse en beweert dat tot 99% van de Mt. Gox-schuldeisers hun BTC zullen verkopen, waardoor de prijs van BTC door de enorme verkoopdruk en lage vraag in bearish gebied terecht zal komen. Bearish betekent dat handelaren van mening zijn dat een markt zich in een neerwaartse richting gaat bewegen.

Aantal bitcoin- en cryptomiljonairs verdubbelt in één jaar
Aantal bitcoin- en cryptomiljonairs verdubbelt in één jaar

De prijsactie van BTC

Ondanks de miljarden die als gevolg van de terugbetaling van BTC van Mt. Gox voor potentiële verkoopdruk kunnen zorgen, is de prijs van BTC redelijk veerkrachtig gebleven. Na een reeks politieke ontwikkelingen bereikte BTC een recent hoogtepunt van rond de $68.000. Momenteel handelt BTC rond de $67.000, ondanks de hevige terugbetalingen die voortkomen uit Mt. Gox.

Gegevens van Arkham Intelligence geven aan dat de laatste transactie van Mt. Gox plaatsvond op 24 juli 2024. Deze transactie bevatte ongeveer 382 BTC ter waarde van ongeveer $25 miljoen en werd naar crypto exchange Bitstamp verzonden. Gisteren begon een nieuwe ronde terugbetalingen via Bitstamp.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie