Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Bitcoin-koning Saylor betaalt miljoenen voor belastingontduiking

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Michael Saylors Bitcoin strategie is dom'

Foto: Billion Photos/Shutterstock

Michael Saylor is bekend voor het oprichten van MicroStrategy en de bitcoin (BTC)-strategie van zijn bedrijf. Tot nu toe heeft de aanpak hem op papier een miljardenwinst opgeleverd. Maar toen kwam het Amerikaanse District van Columbia aan de deur kloppen voor vermeende belastingontduiking.

Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024
Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024

BTC-maxi Saylor in de nesten

De bitcoin-maximalist heeft volgens The New York Times ingestemd met een schikking van $40 miljoen om de rechtszaak te beëindigen. Dit is de grootste schikking voor belastingfraude in de geschiedenis van het district.

De Amerikaan betwist de beschuldigingen en stelt dat Florida altijd zijn thuis is gebleven. Hij zegt te hebben ingestemd met de schikking om de lasten van de rechtszaak voor vrienden, familie en zichzelf te vermijden.

Saylor werd beschuldigd van het ontduiken van inkomstenbelasting in de staat Columbia voor minstens 10 jaar waarin hij daar woonde. Volgens de beschuldigingen zou zijn bedrijf hem hebben geholpen meer dan $25 miljoen aan inkomstenbelasting te ontwijken.

Als gevolg van de belastingfraudezaak trad Saylor in augustus 2022 af als CEO van MicroStrategy, een functie die hij 33 jaar bekleedde. Na het opstappen nam hij de rol van uitvoerend voorzitter op zich en bleef hij voorzitter van de raad van bestuur.

Ondanks zijn aftreden als CEO heeft de BTC strategie van Saylor zijn vruchten afgeworpen. Het bedrijf kocht recentelijk nog 12.000 BTC in maart 2024 en bezat in totaal 214.400 BTC op 1 mei 2024, met een gemiddelde aankoopprijs van $35.000 per BTC.

Advertentie

Saylor kritisch op altcoins

De ex-MicroStrategy CEO komt vaak in het crypto nieuws vanwege zijn sterke mening. Eerder deze maand liet de Amerikaan weten dat hij verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) grote cryptocurrencies zoals ethereum (ETH) waarschijnlijk als effect zal classificeren.

Cryptocurrencies bevinden zich volgens Saylor in een regulatoir grijs gebied. Desondanks heeft de SEC de aanvragen voor verschillende ETH exchange traded funds (ETF’s) goedgekeurd.

Saylor verwacht dat ook andere prominente cryptocurrencies zoals XRP, solana (SOL), en cardano (ADA) eveneens als niet-geregistreerde effecten zullen worden beschouwd. Hij voorziet dat deze tokens nooit door spot ETF’s zullen worden omarmd, wat institutionele investeringen kan bemoeilijken.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie