Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin koers verdedigt $60.000, maar deze altcoins dalen keihard

Bitcoin houdt zich staande boven $60.000, maar de markt kleurt rood

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers verdedigt $60.000, maar deze altcoins dalen keihard

Foto: Only background/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft ook de afgelopen dag weer keihard moeten werken om niet onder de $60.000. Inmiddels is dit psychologische level al een ontelbaar aantal keer getest, maar keer op keer blijft een verdere daling uit. Hoewel bitcoin zich nu weer boven $61.000 bevindt, is het gevaar nog niet geweken.

Terwijl de bitcoin bulls zich bewijzen, hebben veel populaire altcoins te maken met genadeloze verliezen. Wat dat betreft zijn investeerders vandaag met gemengde gevoelens wakker geworden.

Bitcoin-doorbraak aanstaande? PlanB analyseert 8 maanden stilstand
Bitcoin-doorbraak aanstaande? PlanB analyseert 8 maanden stilstand

BTC koers springt naar $61.000

Al sinds afgelopen dinsdag kun je in het Bitcoin nieuws lezen dat de koers in een nauw bereik beweegt tussen $60.000 en $62.000. De bulls en bears zijn hier in een hevige strijd terechtgekomen, waar het geen enkel kamp maar lukt om een uitbraak te forceren.

Zowel de weerstand van $62.000 als de steun van $60.000 zijn al talloze keren getest. De afgelopen dag hebben eigenlijk alleen de bears de controle gehad, aangezien de bitcoin koers zich veelal op glad ijs bevond vlak boven de $60.000

Tot vier keer toe heeft bitcoin het level van $60.000 getest, maar iedere keer bewees de steun zich en maakte de koers een sprong van ten minste enkele honderden dollars.

Sinds gisteravond heeft de koers weer wat meer lucht gekregen, aangezien bitcoin een opmars heeft gemaakt tot de volgende halte van $61.000. Inmiddels beweegt de koers hier alweer enkele uurtjes, maar de pijlen zijn natuurlijk gericht op de weerstand van $62.000. Zodra dat niveau gebroken is, kan er weer verder omhoog worden gekeken naar de volgende horde rond $64.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.223 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 55.494. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,07% in de plus.

Advertisement

Altcoins in zwaar weer, bitcoin dominantie profiteert

Top 10-altcoins dogecoin (DOGE), tron (TRX) en toncoin (TON) kleuren net als bitcoin nipt in het groen – met stijgingen van respectievelijk 2,70%, 1,32% en 1,33%. Ethereum (ETH) en solana (SOL) kunnen hier niet aan tippen, en hebben beiden minder dan 1% verloren de afgelopen 24 uur.

Als we iets verder de lijst afgaan, dan spring sui (SUI) al snel in het oog. De layer 1-altcoin is al een tijdje met afstand de best presterende cryptomunt van de markt, maar is nu de grootste verliezer van de dag met een daling van ruim 11%.

Andere grote dalers zijn conflux (CFX) en bonk (BONK) met verliezen van respectievelijk 9,44% en 8,32%. De lijst aan tokens die minimaal enkele procenten van hun waarde zijn verloren, is immens. Dit komt de bitcoin dominantie natuurlijk ten goede, die dan ook bijna zijn hoogste punt in drie jaar bereikt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Advertentie