Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin koers stuit op groot obstakel, TAO & SUI blijven maar stijgen

Bitcoin en de cryptomarkt komen sterk het weekend uit

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stuit op groot obstakel, TAO & SUI blijven maar stijgen

Foto: Vintage Tone/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de nieuwe week goed van start gegaan. De bitcoin koers was gisteravond al bezig met een lichte opmars, maar vannacht hebben de bulls overduidelijk een tandje bij gezet. De munt heeft zelfs zijn hoogste koers in bijna een maand aangetikt, waar tevens een sterke weerstand ligt. Het is nu meer dan duidelijk dat er een enorme klus te wachten staat voor bitcoin.

BTC koers stijgt tot $64.750

Er was het afgelopen weekend, zoals gewoonlijk, weer weinig reden om de bitcoin koers in de gaten te houden. Bitcoin heeft zich namelijk amper verroerd, rond de $63.000.

Gisteren zakte bitcoin overdag een beetje weg, waardoor het steunniveau van $62.300 werd getest. Bitcoin wist zich hier staande te houden, en begon zelfs weer de andere kant op te bewegen.

Laat op de avond werd er pas vaart gezet achter de stijging. In het holst van de nacht steeg bitcoin tot een absolute piek van $64.750, wat de hoogste prijs sinds 25 augustus markeert.

Hier ligt een sterk weerstandsniveau en dat is tevens terug te zien in het prijsverloop. Bitcoin verloor namelijk snel $1.000 met een daling tot $63.700.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin zal $65.000 moeten doorbreken om eindelijk een einde te maken aan zijn neerwaartse trend die al sinds een halfjaar aan de gang is. Sinds maart maakt bitcoin namelijk uitsluitend lagere hoogte- en dieptepunten. Deze maand heeft bitcoin de eerste stap gezet met een higher low, waardoor alle ogen gericht zijn op $65.000.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 62.822 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.122. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,38% in de plus.

TAO & SUI stelen de show in groene markt

Hoewel bitcoin een lichte terugval heeft ervaren, staat de koers nog altijd dik in de plus ten opzichte van gisteren. Veel altcoins gaan de ‘s werelds grootste crypto achterna, en er zijn enkele opvallende uitschieters.

Binnen de top 10 cryptomunten steelt ethereum (ETH) de show met een prijsstijging van 3,13%, tot een actuele koers van $2.663. Ook BNB (BNB) heeft bitcoin ‘verslagen’ dankzij een sprong van 2,15%.

In de bredere top 100 is er een hele waslijst aan tokens die er nog vele malen beter voorstaan dan bitcoin. Bittensor (TAO) is de best presterende cryptomunt met een indrukwekkende stijging van ruim 25%. De AI-token zet hiermee zijn grote stijging van vorige week voort. Ook sui (SUI) heeft zijn goede vorm van vorige week doorgepakt, en staat vandaag met meer dan 13% in de plus.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie