Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin koers sluit op hoogste niveau sinds juli, markt glanst groen

Bitcoin is voor het eerst in lange tijd weer boven de $66.000 gestegen

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers sluit op hoogste niveau sinds juli, markt glanst groen

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs ging gisteren als een speer. De bulls lieten zich door niets of iemand stoppen en tilden de koers voor het eerst sinds eind september weer voorbij $66.000. De dag werd zelfs afgesloten boven dit prijslevel, wat sinds juli niet meer gebeurd was.

Inmiddels nemen de bulls eindelijk de tijd om even op adem te komen na de gigantische rally. Wat kunnen we nu verwachten van de koers?

Bitcoin’s beste dag in bijna 2 maanden

Je hebt gisteren in het Bitcoin nieuws al kunnen lezen over de grote koersstijging en de factoren die hier aan de basis stonden. De golf aan liquidaties van short-posities – waarmee gespeculeerd wordt op koersdalingen – lijkt de voornaamste aanjager te zijn geweest.

Het was uiteindelijk de beste dag voor de bitcoin koers in bijna twee maanden. De dag werd namelijk afgesloten met een winst iets meer dan 5%, wat het beste resultaat markeert sinds 23 augustus.

Om middernacht ging bitcoin nog over de toonbank voor ongeveer $62.500, maar diep in de nacht werd de eerste grote sprong gemaakt tot boven de $64.000. Vervolgens consolideerde bitcoin om vervolgens vanaf het einde van de ochtend weer langzaam omhoog te klimmen. Rond 16:00 uur maakte bitcoin opnieuw een grote sprong; dit keer tot vlak boven de $66.000.

Aan het begin van de nacht werd dit hoogtepunt nog nipt verbroken, met $66.590 als absolute piek. Sindsdien is de koers neerwaarts bewogen tot zijn huidige niveau van vlak boven de $65.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin heeft voor het eerst sinds 30 juli weer eens een dagelijkse candle boven $66.000 afgesloten. Mochten de bulls op deze manier verder weten te gaan, dan lijkt $68.000 de volgende halte te zijn. De kans is echter groot dat bitcoin wat tijd nodig heeft om bij te komen. In dat geval zou het bullish zijn als de koers standhoudt boven $64.000.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 65.376 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 59.750. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,37% in de plus.

Memecoins BOME en MEW pakken de troon

De meeste altcoins kleuren net als bitcoin in het groen. En de altcoins die de afgelopen dag nipt onderuit zijn gegaan, zijn met name degenen die al geruime tijd het best presteren op de markt. Denk aan een bittensor (TAO), sei (SEI) en sui (SUI) die stuk voor stuk enkele procenten hebben ingeleverd.

Aan kop gaan twee memecoins: book of meme (BOME) en cat in a dogs world (MEW). BOME is de afgelopen 24 uur met bijna 20% in waarde gestegen en MEW is met ruim 16% gestegen.

Binnen de top 10-cryptomunten blijven de koersbewegingen beperkt tot slechts enkele procenten. Ethereum (ETH) is met 2,54% gestegen, solana (SOL) met 1,95% en dogecoin (DOGE) met 3,46%.

Nederlanders krijgen in oktober €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond
‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Advertentie