Dylan Laat Dylan Laat
13/05/2024 13:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2024 13:39

Bitcoin koers schiet boven $63.000: analist deelt mogelijk vervolg

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiert boven $63.000: wat zeggen de experts?

Foto: Friends Stock/Shutterstock

Sinds vanochtend heeft de bitcoin (BTC) koers een opmerkelijke stijging van 4 procent doorgemaakt. De prijs van de grootste crypto van de markt steeg van 60.700 dollar tot een piek van tot nu toe 63.269 dollar.

De stijging heeft bij analisten en handelaren op social-mediaplatform X natuurlijk weer veel reacties opgeleverd. In dit artikel zetten we er een aantal op een rij.

Analisten over de bitcoin stijging van vandaag

Crypto-analisten en handelaren hebben op X hun inzichten en analyses gedeeld over de recente prijsbewegingen van bitcoin. CryptoJelleNL, een bekende figuur in de Nederlandse crypto-community, merkte op: “Bitcoin heeft bijna een volledige reset voltooid. Terug naar de 100-dagen EMA, een bullish MACD kruising (onder de nul lijn) – en de eerste hogere low in lange tijd. Het ziet er goed uit,” schrijft de analist.

Deze positieve sentimenten worden ondersteund door een andere Nederlander, Michaël van de Poppe. Hij benadrukt dat institutionele beleggers de afgelopen weken zijn begonnen met het opbouwen van posities in bitcoin via de beursfondsen (ETF’s).

“Dat betekent dat we overgaan naar de volgende fase van adoptie: instituties en overheden. Maar het betekent ook dat we aan het begin staan van die cyclus. Ethereum is de volgende,” aldus Van de Poppe.

BTC analist deelt mogelijk scenario

Mr. Anderson, een handelaar, deelde een scenario op X, waarbij hij uitlegde: “Dit Wyckoff Reaccumulation scenario dat ik in april voor bitcoin heb uitgezet, is nog steeds van toepassing.”

De analyse die oorspronkelijk in april werd gedeeld, toonde destijds het scenario dat de BTC koers eerst een flinke daling zou gaan maken voordat een herstel plaats zou kunnen vinden.

Blijft deze verwachting intact dan zou bitcoin de daling nu achter de rug hebben en zit de koers in de spring & test-fase. In dat geval kan BTC na een korte consolidatiefase rond het huidige prijsniveau de stijging verder doorzetten.

Uiteraard is hier een waarschuwing van toepassing: uiteindelijk weet niemand wat de koers precies gaat doen. Doe daarom altijd eigen onderzoek. Dit is geen financieel advies.

Claim 10 euro gratis op Bitvavo

Nog geen account bij Bitvavo? Dan heeft de Nederlandse cryptobeurs in samenwerking met Crypto Insiders een mooie actie: nieuwe gebruikers ontvangen nu 10 euro gratis tegoed wanneer zij via deze link een account aanmaken. Handel samen met meer dan 1 miljoen Nederlanders in meer dan 200 verschillende cryptocurrencies, waaronder natuurlijk bitcoin.

Pak €10,- gratis!

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Hij kwam in contact met Crypto Insiders via een platform voor freelancers. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie