Thom Derks Thom Derks
2 min. leestijd

Bitcoin koers op scherp: woensdag volgt cruciaal besluit voor 2024

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zal niet profiteren van renteverlaging, zegt BitMEX-oprichter

Foto: christianthiel.net/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de laatste weken weer op stoom. Vanaf de bodem van 53.500 dollar wist de digitale munt al met ruim 10.000 dollar te stijgen. Dat was onder andere het gevolg van de steeds gunstigere macro-economische situatie in de Verenigde Staten, die in theorie de poorten opent voor meerdere renteverlagingen van de Federal Reserve in 2024.

Warren Buffet’s bedrijf is bijna net zoveel waard als Bitcoin
Warren Buffet's bedrijf is bijna net zoveel waard als Bitcoin

Komende woensdag cruciaal voor bitcoin

Komende woensdag belooft in het kader daarvan een hele belangrijke dag te worden voor de bitcoin koers. Woensdag is het namelijk weer tijd voor een meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC), de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

De kans is echter heel klein dat direct de eerste renteverlaging wordt aangekondigd. Daarom zal de focus vooral liggen op de persconferentie van voorzitter Jerome Powell die op het rentebesluit volgt.

Tijdens die persconferentie gaat hij ongetwijfeld meer uit de doeken doen over het rentebeleid dat we de komende maanden van de Federal Reserve kunnen verwachten.

Verwachtingen rentebeleid Federal Reserve 2024. Bron: CME Group

Vooralsnog is de verwachting van de futuresmarkt dat we voor 2024 een drietal renteverlagingen krijgen van de Federal Reserve. Er is zelfs een kleine kans van 6,1% op een “vierde” renteverlaging of meer op een scenario waarin de Amerikaanse centrale bank de rente met 1,00% verlaagt, in plaats van 0,75%.

Dat zou echter een scenario zijn waarin de economie wellicht iets sneller dan gehoopt afkoelt, wat mogelijk ook een recessie tot gevolg zou kunnen hebben. Wat dat betreft lijkt een scenario van drie renteverlagingen “het beste” voor bitcoin.

Advertentie

Meer interessante economische data

De rentevergadering van de Federal Reserve is niet het enige interessante macro-economische datapunt op de agenda van volgende week. Zo krijgen we ook veel interessante data over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Dat begint op dinsdag 30 juli met het JOLTS Job Openings rapport, wat ons vertelt hoeveel vacatures er momenteel openstaan op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Vervolgens sluiten we de week op vrijdag 2 augustus af met het werkloosheidspercentage en de banengroei.

Ook dat zijn twee datapunten waar de Federal Reserve veel naar kijkt om zijn rentebeleid te bepalen. Naast de macro-data uit Amerika, krijgen we ook belangrijke inflatiecijfers voor de Eurozone, neemt de Bank of England een rentebesluit en staat er ook een rentevergadering van de Bank of Japan op het programma.

Met andere woorden: we kunnen volgende week weer een hoop macro-economisch vuurwerk verwachten en dat kan een volatiele bitcoin koers tot gevolg hebben.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie