Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin koers loopt hard tegen de muur, Ethereum project stijgt 77%

Bitcoin is opnieuw afgewezen rond $69.000, waardoor angst domineert

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
Bitcoin koers loopt hard tegen de muur, Ethereum project stijgt 77%

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft gisteren een indrukwekkend herstel vertoond met een totale prijsstijging van ruim 3%. De bitcoin koers stond zelfs bijna weer op $69.000, maar is er opnieuw niet in geslaagd om door deze weerstand heen te denderen. Op maandag werd de koers hier op vergelijkbare wijze afgewezen, en we weten allemaal wat er daarna is gebeurd. Het heeft de markt angstig gemaakt voor een vergelijkbaar scenario, maar vooralsnog houden de bulls zicht op het belangrijke level.

BTC koers maakt val van 1,5%

De bitcoin koers daalde woensdag tot een dieptepunt van vlak boven de $65.000 maar heeft daarna snel de draad weer opgepakt. Gisteren hebben de bulls wat dat betreft veel werk verzet, waardoor de piek van afgelopen maandag zelfs weer is opgezocht.

Vroeg in de ochtend werd de munt nog verhandeld voor iets meer dan $67.000, maar de dag begon met een kleine koersdaling. Met het aanbreken van de middag zette bitcoin zijn verdere herstel in. Zoals je gisteren al in het Bitcoin nieuws kon lezen gaven beter dan verwachte economische data uit de Verenigde Staten de munt een grote boost.

Rond 23:30 uur vond bitcoin zijn hoogste prijs van ongeveer $68.700, net wat lager dan de $69.500 die maandag werd aangetikt. Velen hadden gehoopt dat de weerstand nu zou breken, want het was immers al de tweede keer dat bitcoin een poging waagde. Maar die hoop vervloog vrijwel direct. Bitcoin ging namelijk meteen onderuit.

De hele nacht is de koers steeds verder weggezakt, met $67.600 als dieptepunt. De kans lijkt groot dat bitcoin nog wat meer tijd nodig heeft om de weerstand van $69.000 te sterk af te zijn. In dat geval is het zaak om in ieder geval boven de steun van $66.000 te blijven.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.817 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.616. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,73% in de plus.

Nieuw Ethereum project steelt de show

Veruit de meeste altcoins zijn momenteel goedkoper op te pikken dan gisteren. De meeste dalingen zijn minder dan 5%, maar een enkeling weet dit te overtreffen. Mantra (OM) en popcat (POPCAT) zijn de grootste verliezers met dalingen van bijna 9%.

Binnen de top 10-cryptomunten stellen de altcoins zich wat weerbaarder op. Maar ethereum (ETH) staat in de schijnwerpers met een terugval van 2,41%, waardoor de koers vlak onder de $2.500 klokt.

Er zijn ook enkele zeldzame stijgers in de markt. Solana memecoin cat in a dogs world (MEW) is met bijna 7% gestegen en staat zelfs op een all-time high. Maar alle ogen zijn momenteel gericht op het in mei gelanceerde safe (SAFE) dat de afgelopen 24 uur met 76,75% is gestegen.

Nederlanders krijgen in oktober €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Bitcoin nog nooit zo sterk, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws
Bitcoin-miner MARA voorspelt mogelijke AI-bubbel: ‘Geschiedenis herhaalt zich’
Bitcoin op scherp: waarom komende woensdag en donderdag belangrijk zijn
Bitcoin op scherp: waarom komende woensdag en donderdag belangrijk zijn
Advertentie