Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin koers enorm volatiel, XRP duikelt 11% na juridisch nieuws

XRP is hard gedaald door een nieuwe wending in de SEC-rechtszaak

Bitcoin-BTC XRP-XRP
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers enorm volatiel, XRP duikelt 11% na juridisch nieuws

Foto: wuzefe/Shutterstock

Bitcoin (BTC) lijkt niet te weten welke kant het op wil bewegen. De bitcoin koers is de afgelopen dag erg volatiel geweest en heeft grote bewegingen omhoog en omlaag doorgemaakt. Vooralsnog houdt bitcoin stand boven $60.000, maar crypto-investeerders houden hun handen op elkaar.

Ripple’s XRP neemt vandaag de spotlights in de cryptomarkt, maar niet op een positieve wijze. De cryptomunt is met maar liefst 11% in waarde gedaald dankzij een niet geheel onverwachte, maar pijnlijke nieuwe ontwikkeling in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Winst van bitcoin miners is historisch laag, zegt kritisch rapport
Winst van bitcoin miners is historisch laag, zegt kritisch rapport

BTC koers test $60.000 en $62.000

De bitcoin koers ging maandagavond hard onderuit nadat Iran raketten op Israël had afgevuurd. Bitcoin crashte die avond tot $60.000, maar herstelde in de nacht tevens alweer tot $62.000.

De bulls en bears zijn in dit bereik in een verhitte strijd terechtgekomen, aangezien bitcoin nog altijd opgesloten zit tussen deze prijslevels. Ook de afgelopen dag zijn zowel de $60.000 als $62.000 getest, maar zonder uitbraak.

Vlak na 18:00 uur klopten de bulls aan bij de weerstand van $62.000. Dit was al de derde keer dat dit level getest werd, maar nog altijd zonder succes. De koers ketste direct af, en daalde met ruim 3% tot de steun van $60.000. Ook hier maakte de koers een stuiter, waardoor we ons nu weer boven de $61.000 bevinden.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Zodra bitcoin de $62.000 breekt, kunnen de pijlen gericht worden op het volgende struikelblok rond $64.000-$65.000. Dit is tevens de laatste grote weerstand onder de magische grens van $70.000. Mocht het niveau van $60.000 niet standhouden, dan zou $58.000 nog een verder bloedbad kunnen voorkomen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.211 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 55.504. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,41% in de min.

Advertentie

Veel grote crypto dalers, waaronder XRP

Hoewel bitcoin slechts tegen een bescheiden prijsdaling aankijkt, is het feit dat er veel onzekerheid en angst heerst in de cryptomarkt. En dat is terug te zien als we de koersresultaten van de altcoins erbij pakken.

Er is namelijk een lange lijst aan munten met grote verliezen. XRP staat hoog genoteerd met een daling van 11,02% in de afgelopen 24 uur. Gisteren laat op de avond zakte de koers als een kaartenhuis in elkaar nadat de SEC een hoger beroep aantekende in de rechtszaak met Ripple. Hierdoor zullen er nog wat extra jaartjes worden bijgeplakt aan de juridische strijd, die al sinds eind 2020 aan de gang is. Later vandaag meer hierover in het Ripple nieuws.

De rest van de top 10-cryptomunten kleurt ook stuk voor stuk in het rood. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 3,65% gezakt tot een actuele koers van $2.385.

Solana (SOL), dogecoin (DOGE) en tron (TRX) noteren verliezen van respectievelijk 3,49%, 2,16% en 2,82%.

Nederlanders krijgen in oktober €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Advertentie