Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin koers breekt $64.000, deze crypto stijgen hard

Altcoins zijn vandaag hard gestegen, met sei (SEI) en sui (SUI) voorop

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers breekt $64.000, deze crypto stijgen hard

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs heeft gisteren een grote sprong gemaakt waardoor het eindelijk $64.000 heeft doorbroken. Hoewel bitcoin al bijna een week rond dit niveau handelt, is het voor het eerst dat de waarde zich stevig boven deze grens handhaaft.

De prijsstijging heeft altcoins een groot plezier gedaan, met een lange waslijst aan munten die flink in de plus staan. Sei (SEI), sui (SUI) en dogwifhat (WIF) stelen vandaag de show in  het cryptoland.

BTC koers stijgt bijna 2%

De bitcoin koers klopte vorige week donderdag voor het eerst aan bij het niveau van $64.000, nadat het hard was gestegen door de aangekondigde renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank. Sindsdien heeft bitcoin talloze pogingen gewaagd om het level te veroveren, maar telkens kreeg het nul op het rekest.

Op maandag sloeg bitcoin er wel in om kortstondig voorbij $64.000 te vliegen, en zelfs bijna de volgende halte van $65.000 aan te tikkken. Echter bleek het om een valse uitbraak te gaan. De koers zakte namelijk snel terug tot onder de $64.000.

Dit keer heeft bitcoin de voorkeur gegeven voor een wat duurzamere stijging. Gisteren om 16:30 uur zette bitcoin zijn opmars in vanaf een prijs van nipt onder de $63.000. Laat op de avond werd de grens van $64.000 gepasseerd, en in het holst van de nacht werd het hoogste punt bereikt van $64.750. Hier werden de bulls afgelopen maandag ook al teruggefloten.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Al geruime tijd heb je in het Bitcoin nieuws kunnen lezen over de belangrijke weerstand van $65.000. Als bitcoin hierboven weet te stijgen, bevindt de koers zich na een halfjaar eindelijk weer officieel in een opwaartse trend. Dat zou de weg vrijmaken om tot nieuwe hoogtes te stijgen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.238 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.363. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,76% in de plus.

Altcoinmarkt schiet omhoog: SEI, SUI en WIF ontploffen

Bitcoin’s  prijsstijging valt volledig in het niet wanneer er gekeken wordt naar de prestaties van de rest van de cryptomarkt. De meeste altcoins zijn namelijk vele malen harder gestegen dan ‘s werelds grootste crypto.

Sei spant vandaag de kroon binnen de top 100-cryptomunten met een stijging van 25,73%. Sui en dogwifhat volgen met stijgingen van respectievelijk 16,93% en 14,04%.

Binnen de top 10 cryptomunten springt cardano (ADA) boven de rest uit met een sprong van 6,72% in de afgelopen 24 uur. Solana (SOL), dogecoin (DOGE) en toncoin (TON) hebben ook stuk voor stuk bitcoin ‘verslagen’ met stijgingen van respectievelijk 3,08%, 2,31% en 2,04%. Ethereum (ETH) daarentegen staat nagenoeg op dezelfde prijs als gisteren.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
FBI-Warnung: Nordkoreanische Hacker zielen auf Bitcoin Spot-ETFs in den USA
Russische hackers eisen $75 miljoen in Bitcoin na massale cyberaanval
Advertentie