Foto: Third key/Shutterstock
Volgens analist Mike McGlone van Bloomberg lijkt de huidige koers van bitcoin (BTC) erg op die van 2018 en 2019. Tussen eind 2018 en begin 2019 vormde bitcoin de bodem van de toenmalige cyclus, maar het duurde nog bijna twee jaar voordat de volgend bullrun begon. Alhoewel de huidige bitcoin koers sterk lijkt op wat er toen afspeelde, is er één groot verschil: de huidige macro-economische situatie waar we wereldwijd mee te kampen hebben.
How Hard Will The Recession Hit The Economy And Your Pockets? | Mike McGlone & Dave Weisberger https://t.co/XCj2bordSA
— The Wolf Of All Streets (@scottmelker) January 16, 2023
Wat zal de goudprijs zijn op 1 februari 2023?
Samen met GoldRepublic mag Crypto Insiders voor de winnaars op deze prijsvraag een aantal leuke prijzen weggeven die uiteraard in het teken zullen staan van goud!
Kan bitcoin stijgen terwijl rentes hoog zijn?
Deze week was McGlone te gast bij de podcast van Scott Melker, en deed zijn zegje over de huidige bitcoin koers. Volgens McGlone is bitcoin mogelijk, net als in 2019, een “pre-bullrun bottom” aan het vormen, maar hij is alles behalve overtuigd. Het grote verschil met 2019 is namelijk dat de rentes momenteel extreem hoog zijn. Dit is door toedoen van centrale banken als de Amerikaanse Federal Reserve en was in 2018 en 2019 niet het geval.
“In 2019 was de Fed al bezig met de rentes verlagen. We hielden de bodem en bitcoin brak uit naar boven. Momenteel zijn ze de rentes agressief aan het opschroeven. We kunnen dus niet optimistisch zijn over welke markt dan ook. Geef het tijd. Lange termijn? Ja, bitcoin is erg bullish.”
Volgens McGlone is bitcoin afhankelijk van wat de Nasdaq gaat doen. Als de Nasdaq niet door de weerstand heen kan breken en daalt, dan zal bitcoin volgens hem ongetwijfeld meedalen.
“Liquiditeit wordt weggetrokken en als de Nasdaq daalt, dan daalt alles. Bitcoin ook.”
Meer obstakels voor de bitcoin koers
McGlone voegde toe dat we in een unieke macro-economische tijd leven. Volgens hem gaan we een dergelijke situatie wellicht nooit meer meemaken. Voordat bitcoin de show weer kan stelen moeten er nog zeker een aantal economische en geopolitieke obstakels overwonnen worden.
“Ik denk dat we in de grootste macro-economische reset van ons leven zitten. We hebben net de eerste pandemie in honderd jaar tijd achter de rug. Er is een historische oorlog in Europa en China staat voor een unieke machtstransitie.”