Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts

Foto: Twinsterphoto/Shutterstock

Bitcoin (BTC) analisten zeggen dat 74.000 dollar het volgende station is voor de koers van bitcoin. Echter, om deze opwaartse trend te bevestigen, moet de koers eerst het vorige recordniveau van $69.000 opnieuw bereiken.

De vraag waarom de prijs van bitcoin boven deze grens zou kunnen uitkomen, wordt ondersteund door technische grafieken en recente marktontwikkelingen. Deze week steeg de koers al met ongeveer 10%. Een opvallend patroon, de bull flag, wijst op een mogelijk belangrijke prijsdoelstelling van $74,000. In dit artikel duiken we dieper in de redenen achter de voorspellingen en obstakels die nog in de weg staan om de nieuwe all-time high te bereiken.

Hoe gedraagt bitcoin zich voor en na presidentiële verkiezingen?
Hoe gedraagt bitcoin zich voor en na presidentiële verkiezingen?

Bekende analisten over de prijsbewegingen van BTC

Trader Tardigrade, een gerenommeerde analist, heeft op de dagelijkse grafiek een bull flag geïdentificeerd, wat aangeeft dat het koersdoel op $74.000 ligt. Op 18 juli deelde hij zijn analyse: “Het volgende doel voor bitcoin is $74.000. BTC heeft een duidelijke bull flag gevormd op de dagelijkse grafiek, met een meetdoel van $74k vanaf de vlaggenmast.”

Volgens Yann Allemann, medeoprichter van Glassnode, moet bitcoin eerst de vorige all-time high van $69.000 opnieuw bereiken om een rally naar $74.000 te bevestigen. Hij benadrukt dat historische prijsniveaus cruciaal zijn als steun- en weerstandspunten voor toekomstige prijsbewegingen. In een bericht op 18 juli merkte Allemann op: “bitcoin is met ~21% gestegen sinds het dieptepunt op vrijdag 5 juli. Verschillende technische niveaus zijn op een bullish manier doorbroken, wat wijst op een sterke opwaartse druk in de markt.”

Hij voegde hieraan toe: “Nu richten we onze blik op het volgende waarschijnlijke niveau van 69K voordat we 74K en verder kunnen verwachten. We blijven bullish!” Deze opmerking benadrukt het belang van het doorbreken van de $69.000-grens, aangezien dit niet alleen een psychologisch maar ook een technisch cruciaal niveau is.

Met deze vooruitzichten blijven analisten en investeerders de marktdynamiek nauwlettend volgen. De verwachting is dat zodra bitcoin de $69.000 herwint, de weg vrij is voor een verdere stijging naar $74.000, wat een nieuwe fase in de bullcyclus zou bevestigen.

Advertisement

ETF-instroom belangrijkste indicator van 2024

Het opwaartse potentieel van bitcoin zal grotendeels afhangen van de instroom in Amerikaanse bitcoin ETF’s. Recente gegevens van Farside Investors tonen aan dat Amerikaanse Bitcoin ETF’s afgelopen dinsdag sinds begin juni de grootste instroom hebben gezien, met een totaal van $422 miljoen aan BTC.

Op 15 februari waren bitcoin-ETF’s goed voor ongeveer 75% van de nieuwe investeringen in de grootste cryptocurrency ter wereld, toen de prijs de grens van $50.000 overschreed. Met deze sterke ondersteuning van ETF-investeringen blijft het opwaartse potentieel van bitcoin robuust.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie