Tijmen Klemann Tijmen Klemann
2 min. leestijd

Bitcoin klaar voor uitbraak: belangrijke indicatoren slaan groen uit

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist schokt bitcoin-investeerders, voorspelt val naar $45.000

Foto: insta_photos/Shutterstock

Als je een blik werpt op de bitcoin (BTC) chart, dan valt gelijk op dat de koers de afgelopen vijf maanden tussen de $60.000 en $72.000 schommelt. Juist wanneer de koers van BTC weinig beweging maakt en ‘saai’ is, verliezen mensen hun geduld. Dat is precies het moment waarop grote investeerders instappen en dat momentum lijkt nu nabij.

Bitcoin-houders blijven standvastig ondanks dreigende daling
Bitcoin-houders blijven standvastig ondanks dreigende daling

BTC klaar voor exponentiële groei

Twee belangrijke technische indicatoren wijzen er op dat de prijs van BTC wel eens een flinke stijging tegemoet kan gaan. Allereerst de Market Value to Realized Value (MVRV) indicator. Dit is een van de meest gebruikte indicatoren voor de koers van BTC. De MVRV wordt gebruikt om het marktsentiment te meten en mogelijke prijs omkeringen te identificeren. Daarnaast is de Network Value-to Transaction (NVT) een belangrijke indicator.

Wanneer de MVRV waarde hoog is, betekent het dat investeerders in de winst staan en mogelijk willen verkopen. Op dit moment is de MVRV-ratio 4,74%. Dat betekent dat de aankopen van de afgelopen 90 dagen momenteel nog geen 5% winst zouden opleveren. Dit vinden investeerders te laag om te verkopen, waardoor er weinig verkoopdruk is. Ter vergelijking: bij de recente top van $73.800 per BTC was de MVRV-ratio 30%. Deze lage MVRV-ratio kan gezien worden als een eerste ‘bullish’ teken.

De NVT meet hoe onder- of overgewaardeerd het netwerk van een cryptocurrency is. Sinds juni laat het netwerk van BTC een neerwaartse trend zien in de NVT-waarde. Dat betekent dat de koers sinds juni steeds meer ondergewaardeerd is. Momenteel is deze trend van de  NVT-waarde doorbroken, wat er op kan duiden dat een mogelijke opwaartse trend en daarmee een prijsstijging nabij is.

Crypto event Nashville

En dan vindt er nog een groot crypto evenement plaats. Van 25 juli tot en met 27 juli komen onder andere sprekers als Donald Trump (voormalig president van de Verenigde Staten) en Michael Saylor (oprichter van MicroStrategy) bijeen om te spreken over Bitcoin. Wellicht kan dit evenement de koers van BTC uit de 4 maanden durende consolidatie duwen. Mocht dat lukken dan komt de magische grens van $100.000 per BTC steeds dichterbij.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie