Thom Derks Thom Derks
3 min. leestijd

Bitcoin kan sterk profiteren van verrassende ‘junk bonds’ trend

Economische signalen wijzen op potentieel gunstig klimaat voor crypto

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin kan sterk profiteren van verrassende 'junk bonds' trend

Foto: gary yim/Shutterstock

Investeerders springen momenteel op zogenoemde junk bonds. Dat zijn obligaties van bedrijven die als “hoog risico” worden gelabeld. Maar waarom is deze ontwikkeling juist bullish voor bitcoin?

Als je $1.000 in Bitcoin stak toen JPMorgan CEO het afkraakte, had je nu zoveel
Als je $1.000 in Bitcoin stak toen JPMorgan CEO het afkraakte, had je nu zoveel

Junk bonds populair, bullish voor bitcoin

We zien de laatste tijd steeds meer analisten speculeren over een recessie. De stevige renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank van 18 september was bijvoorbeeld een reden om wat vergelijkingen met 2001 en 2007 van stal te halen.

Nog nooit in de geschiedenis zagen we een eerste renteverlaging van 0,50% zonder dat de Amerikaanse economie in een recessie terechtkwam. De conclusie van veel analisten: een recessie is onvermijdelijk.

Nu zien we echter een signaal dat juist helemaal niet op een recessie wijst. Zogenoemde junk bonds zijn namelijk populair en mensen lenen niet zomaar hun geld aan dit soort bedrijven uit. Dat doe je alleen maar als je vertrouwen hebt in de economie.

Image

Junk bonds, ook wel bekend als hoogrenderende obligaties, zijn schuldbewijzen uitgegeven door bedrijven met een lage kredietwaardigheid. Deze obligaties bieden een hoger rendement, maar brengen ook een groter risico met zich mee.

Het is onwaarschijnlijk dat beleggers junk bonds kopen als ze een recessie verwachten. Het is sowieso opmerkelijk dat er zoveel discussie over een mogelijke recessie is, gezien de economische groei van 3,0% in het afgelopen kwartaal. Daarbij ging het om een reële economische groei, die dus gecorrigeerd is voor de inflatie.

Advertentie

Waarom is dat bullish voor bitcoin?

Deze trend is bullish voor bitcoin, omdat centrale banken nu massaal de rentes verlagen. Als die renteverlagingen gepaard gaan met een sterke economie, dan zorgt dat in theorie voor een stijging van de wereldwijde liquiditeit – de hoeveelheid kapitaal die mondiaal beschikbaar is voor investeringen.

Een recessie kan echter nog roet in het eten gooien. Zoals gezegd, zijn er steeds meer analisten die zich zorgen maken over een recessie, omdat we die meestal volgt wanneer rentes in een hoog tempo dalen.

Dat is echter hetzelfde als roepen dat de brandweer altijd branden veroorzaakt. De brandweer is er om een brand te blussen, net als dat renteverlagingen er onder andere zijn om de economie te redden bij een recessie.

Centrale banken kunnen de rente ook verlagen om de economische groei te stimuleren. Dit doen ze wanneer ze menen dat de strijd tegen de inflatie gewonnen is om de economie meer ruimte te geven. Deze situatie lijkt zich nu voor te doen, wat suggereert dat een onmiddellijke recessie minder waarschijnlijk is.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie