Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Bitcoin kan hard gaan stijgen doordat verkopers ‘uitgeput’ zijn

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin kan hard gaan stijgen doordat verkopers 'uitgeput' zijn

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) blijft een hot topic onder beleggers en analisten. Recente ontwikkelingen suggereren dat grote investeerders, vaak aangeduid als whales, een stuk rustiger zijn voor de grootste crypto. Uit analyses blijkt dat de verkoopdruk van deze whales afneemt op grote schaal.

Bitcoin zal niet profiteren van renteverlaging, zegt BitMEX-oprichter
Bitcoin zal niet profiteren van renteverlaging, zegt BitMEX-oprichter

Prijsdoel van bitcoin ligt 25 procent hoger

Grote investeerders, of whales, zijn individuen of entiteiten die een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin bezitten. Hun handelsactiviteiten kunnen een enorme impact hebben op de marktprijzen. Wanneer een whale besluit een grote hoeveelheid bitcoin te kopen of verkopen, kan dit leiden tot aanzienlijke prijsbewegingen.

De Head of Research bij CryptoQuant liet in een post op X (voorheen Twitter) weten dat er sprake is van uitputting bij de whales. Julio Moreno, zoals de onderzoeker heet, doelt op eigenaren van duizend tot tienduizend BTC:

“De grote verkopers van bitcoin zijn uitgeput en de waarderingscijfers wijzen op een positief momentum.”

Daaraan voegde Moreno toe dat “gerealiseerde winsten minimaal zijn in vergelijking met maart of mei.” Op dat moment stond bitcoin hoger dan nu, met prijzen boven de $70.000.

Wat de volgende targets voor de bitcoin-prijs zijn, is dan ook nog maar de vraag. Vele handelaren hebben hun ogen op het weerstandniveau van $65.000. Die lijkt al doorbroken te zijn. Echter suggereert Milkybull Crypto dat patronen wijzen op $20.000 hoger dan dat.

“Het volgende punt voor Bitcoin om het wekelijkse megafoon-prijspatroon te voltooien is $69.000. Het doel van de megafoon-koerspatroon ligt binnen $84k-$88k,” liet hij weten in een post op X van 17 juli.

Advertisement

Positieve signalen voor bitcoin-prijs

Bitcoin heeft eerder gefaald om in een week tijd de koersprijs van $67.000 aan te tikken. Nu dat een aantal dagen terug weer gelukt is, kijken traders massaal omhoog. Bullish indicatoren tonen nog altijd een positieve uptrend in het verlengde.

Een populaire technische indicator zijn de zogeheten bollinger bands. Dit is een instrument dat het momentum en de volatiliteit van een activa binnen een bepaalde range meet. Quinten Francious, liet drie dagen geleden weten dat dit een gunstig signaal aangeeft.

“De wekelijkse Bollinger Bands staan op de laagste niveaus ooit”, schreef het gezicht van het Youtube-kanaal Young and Investing.

Maar twee keer eerder stond de wekelijkse bollinger bands op dit level. Dat was toen bitcoin in het dal van april 2016 en januari 2023 zat. De prijs van de crypto bedroeg toen slechts $450 en $16.500 per BTC. Op beide punten volgde een grote correctie naar boven, iets waar huidige handelaren ook op aan het hopen zijn.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie