Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
03/06/2024 20:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2024 20:29

‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’

Foto: Jin Odin/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bereikte dit jaar eerder dan verwacht een nieuwe all-time high (ATH). In maart kwam de digitale munt op zijn hoogste niveau te staan en tikte het dicht tegen de $74.000 aan. Als het aan de handelaar Peter Brandt ligt, blijft het niet hier bij.

Bitcoin kan piek bereiken tussen $130k en $150k

De digitale munt zou volgens Brandt een piek kunnen bereiken van tussen de $130.000 en $150.000. We hoeven er volgens de handelaar niet al te lang op te wachten. Zo zet hij zijn zinnen erop dat BTC deze piek eind augustus tot begin september van 2025 zal bereiken. 

Peter Brandt baseert zijn voorspelling op historische patronen. Hij merkt op dat de Bitcoin halveringen, die ongeveer elke vier jaar plaatsvinden, bijna perfecte symmetrie hebben vertoond binnen de vorige bull markt cycli. Volgens de handelaar hebben eerdere bull markets meestal ongeveer 16 maanden vóór een halvering begonnen en piekten ongeveer 18 maanden erna. 

Volgens de handelaar werd de huidige bullmarkt ingezet in december van 2022 tijdens de crash van crypto exchange FTX. Als gevolg van de paniek bereikte de digitale munt een bodem van rond de $16.800. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit en is de prijs met meer dan 300% gestegen.

Kanttekeningen bij eigen voorspelling

100% overtuiging heeft Brandt niet voor zijn voorspelling. Hij denkt namelijk dat er een 25% kans is dat BTC al een bull market top heeft bereikt. Dit is gebaseerd op het feit dat de winsten in elke bull cycle relatief afnemen ten opzichte van de vorige.

Als de digitale munt er niet in slaagt een nieuw prijsrecord te bereiken en onder de $55.000 daalt, zou Brandt de kans vergroten dat de cryptocurrency een “exponentiële afname” ervaart.

Bitcoin evenveel waard als drie kilo goud

Onlangs deed Peter Brandt ook een andere voorspelling. Daarin vergeleek de handelaar BTC met goud, en verwacht hij dat het de komende maanden zal fluctueren. Maar volgens hem kan de munt dezelfde waardering als zo’n 3 kilo aan goud bereiken, wat overeenkomt met ongeveer $200.000.  

Sinds zijn oprichting heeft BTC terrein gewonnen ten opzichte van goud, met een hoogtepunt in 2017 toen één Bitcoin meer waard werd dan 15,5 ounces goud. Momenteel wordt goud rond $2.320 per ounce verhandeld, terwijl Bitcoin op bijna $70.000 staat.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie