Foto: James Kirkikis / Shutterstock.com
Het was de afgelopen week weer enerverend in crypto-land! In het crypto nieuws deze week zagen we nieuws over grote bedrijven, de Europese Unie en inflatie voorbij komen. In dit nieuwsoverzicht lees je een overzicht met het belangrijkste nieuws.
Inflatie zorgt voor bitcoin stijging, maar ook daling
Te beginnen met wat bitcoin nieuws. Deze week werden de inflatiecijfers voor januari bekendgemaakt voor zowel Nederland als andere landen. De cijfers die het meeste impact hadden op de bitcoin koers waren die uit de Verenigde Staten. Daar steeg de inflatie in januari tot maar liefst 7,5%.
Dit zorgde in eerste instantie voor een aardige stijging. Bitcoin is immers een zogenoemde inflatie hedge die door zijn schaarste mogelijk bescherming kan bieden tegen de waardevermindering van geld. Maar niet veel later kwam het besef dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk door de inflatie de rentepercentages zal gaan verhogen. Deze onzekerheid zorgde voor een correctie naar beneden.
KPMG, Tesla, BlackRock, Uber en… Bitcoin!
Dan nieuws omtrent een aantal grote namen. Wat betreft adoptie was het namelijk een behoorlijk positieve week voor bitcoin en crypto in het algemeen. Zo werd duidelijk dat de Canadese tak van het wereldberoemde accountancybedrijf KPMG bitcoin en ethereum (ETH) aan zijn balans heeft toegevoegd.
Later in de week maakte Tesla bekend eind 2021 nog $2 miljard aan bitcoins te hebben. Kortom, het lijkt voor nu stevig vast te houden aan zijn BTC. Op 10 februari werd bekend dat een andere grote naam van plan is crypto te betreden, namelijk ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock. Het wil crypto-diensten gaan aanbieden aan klanten. Uber, een alternatieve taxidienst, volgde de vermogensbeheerder niet veel later in zijn voetsporen.
Digitale euro in samenwerking met Ripple?
Ook op politiek vlak was er weer interessant nieuws. Zo wil de Europese Commissie in 2023 een wet op tafel hebben liggen die de fundatie moet leggen voor een digitale euro. Ripple (XRP) zal hieraan een steentje bij gaan dragen.
Wat betreft cryptocurrencies die niet door de overheid worden gecontroleerd was er minder positief nieuws. Dit keer liet de gouverneur van de Hongaarse centrale bank weten een algeheel verbod op crypto trading en mining te steunen. Eerder stelde een andere Europese toezichthouder al zo’n verbod voor. Of het ooit zover gaat komen is nog maar de vraag. Gedecentraliseerde cryptocurrencies kunnen namelijk met geen mogelijkheid gecontroleerd worden.