Sander van Rijn Sander van Rijn
2 min. leestijd

Bitcoin houders vluchten, maar ingewijden zien juist gouden kans

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Uitleg: waarom bitcoin volgens dit model nog steeds spotgoedkoop is

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De afgelopen maand is het aantal bitcoin (BTC) wallet adressen aanzienlijk gedaald. Volgens onchain analytics bedrijf Santiment zou dit echter goed nieuws kunnen zijn voor investeerders.

Groot nieuws: Crypto Insiders lanceert podcast, schuif aan bij De Cryptotafel
Groot nieuws: Crypto Insiders lanceert podcast, schuif aan bij De Cryptotafel

Bitcoin houders nemen af

Uit een rapport van Santiment blijkt dat het aantal bitcoin adressen met een positief saldo met 672.510 is afgenomen in de afgelopen maand. Deze daling wordt gezien als een teken dat veel traders denken dat de piek van maart “zo goed als het kan worden in 2024”.

Desondanks benadrukt Santiment dat massale liquidaties zoals deze vaak leiden tot een hogere kans op een rebound. “In periodes van massale liquidaties, zoals we nu zien, neemt de kans op een aanhoudend herstel alleen maar toe,” aldus Santiment. De prijs van bitcoin heeft sinds begin juni een neerwaartse trend laten zien, nadat het voor het laatst een piek van $70.000 bereikte. Hoewel de grafiek nog geen rebound toont, hebben eerdere stijgingen in het aantal bitcoin houders de spotmarkten met enkele weken vertraagd gevolgd.

Op het huidige prijsniveau is het percentage van de bitcoin supply dat in winst is, gedaald tot 89,43%. Dit is een daling van 6,5% sinds medio juni toen de bitcoin rond de $70.000 was.

Institutionele accumulatie van BTC

Andere indicatoren geven een positiever beeld. Volgens CryptoQuant oprichter Ki Young Ju zijn over-the-counter (OTC) markten de gecentraliseerde beurzen aan het overweldigen, wat wijst op institutionele accumulatie.

Whale wallets met meer dan duizend munten, inclusief spot ETF’s en custodial wallets, hebben dit jaar 1,45 miljoen BTC toegevoegd, wat het totaal op 1,8 miljoen BTC brengt, ongeveer 9% van de circulerende supply.

“Het wekelijkse totale instroom naar deze whale wallets is nu hoger dan het totaal voor 2021. In 2021 stroomde er ongeveer 70.000 BTC binnen gedurende het jaar; nu is het 100.000 BTC per week,” aldus Ki Young Ju.

De daling van het aantal bitcoin holders kan op het eerste gezicht zorgwekkend lijken, maar historische trends en andere marktindicatoren suggereren een potentiële rebound, volgens Santiment. Institutionele investeerders blijven grote hoeveelheden bitcoin accumuleren, wat duidt op vertrouwen in een positieve lange termijn toekomst voor bitcoin.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Sander van Rijn is de oprichter van SNDRVNRN en een toegewijde expert op het gebied van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Met een passie voor schrijven en een diepgaande kennis van DLT, Blockchain, Crypto, NFT, Web3, en Hardwallets, deelt hij graag zijn expertise en inzichten met een breder publiek. Hij noemt zichzelf een wandelende crypto bibliotheek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie