Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst

Bitcoin (BTC) kan sterk reageren op aankomende data van de VS

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst

Foto: BART SADOWSKI PL/Shutterstock

Investeerders van bitcoin (BTC) bereiden zich voor op belangrijke economische gegevens en aankondigingen uit de Verenigde Staten. De Federal Reserve (FED) zal op 26 september diverse economische gegevens bekendmaken, die nog wel eens grote impact kunnen hebben op de bitcoin-prijs.

Bitcoin wordt mogelijk grote winnaar van Chinese miljardeninjectie
Bitcoin wordt mogelijk grote winnaar van Chinese miljardeninjectie

Korte terugval voor bitcoin, maar herstel is nabij

Donderdag 26 september is de datum waar het over gaat. De dag stond in het teken van cruciale macro-economische cijfers die inzicht geven in de staat van de Amerikaanse economie.

Daarmee wordt onder meer gedoeld op het Amerikaanse Bruto Binnenlands Product (BBP) en de werkloosheidscijfers. Daarnaast hield de Federal Reserve, de centrale bank van de VS, vorige week al een toespraak die van grote invloed is op de financiële markten.

Daar waar bitcoin even terugzakte naar ongeveer $62.700, staat de crypto nu alweer tegen de $65.000. Een knap herstel van circa 2 procent. Op het moment van schrijven heeft bitcoin nog altijd moeite om door het weerstandsniveau van $65.000 heen te breken. En dat is nu juist een belangrijk niveau.

Advertentie

Bitcoin $65.000 is een cruciaal prijspunt

Een populaire handelaar op X (voorheen Twitter) met de naam Skew. Hij stelt dat er niks aan de hand is, omdat “systematische de uptrend nog steeds stand houdt”, zo laat hij weten in een X-post.

Skew zegt dat er drie belangrijke factoren zijn voor bitcoin. Ten eerste beweegt de prijs van bitcoin zich in lijn met de exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMAs). Dit wijst erop dat de prijs consistent stijgt, wat vaak wordt gezien als een positief teken in de markt.

Daarnaast laat de Relative Strength Index (RSI) een waarde zien van meer dan 50. Dat geeft aan dat er momenteel meer koopdruk is dan verkoopdruk. De RSI is een veelgebruikte indicator die de sterkte van prijsbewegingen meet, en wanneer deze boven de 50 ligt, suggereert het dat de markt optimistisch is en de prijs verder kan stijgen.

Tot slot is er het gegeven dat spotkopers biedingen plaatsen op de markt. Daarover heeft Skew het volgende te zeggen:

“We moeten tegen het einde van de week een sterke spotstroom zien om een opwaartse oplossing te vinden,” zo concludeerde hij.

 

Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente

 Economische besluiten VS cruciaal voor bitcoin

Helaas is daar altijd nog de Amerikaanse economie die de nodige spanning met zich meebrengt voor de crypto-industrie. Voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, deelt namelijk belangrijke economische gegevens.

Powell heeft nogal een terughoudende benadering voor de economie. Dat betekent dat de FED de economie wilt ondersteunen door renteverlagingen in te voeren. Renteverlagingen stimuleren de economie om geld lenen goedkoper te maken. Dit resulteert op zijn tijd weer in meer liquiditeit op de financiële markten, omdat er simpelweg meer geld in omloop komt.

Cryptohandelaren zien deze liquiditeit als positief bitcoin nieuws. Vaak betekent dat namelijk dat er meer kapitaal in activa als bitcoin wordt geïnvesteerd. Dat omarmt ook handelsbedrijf QCP Capital. Via Telegram liet het bedrijf weten dat de Amerikaanse economie goed in de gaten gehouden moet worden:

“De markt zal de toespraak van Powell nauwlettend volgen voor indicaties van eventuele verschuivingen in het sentiment na de FOMC-persconferentie van afgelopen donderdag, die wees op potentieel voor verdere versoepeling.”

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
FBI-Warnung: Nordkoreanische Hacker zielen auf Bitcoin Spot-ETFs in den USA
Russische hackers eisen $75 miljoen in Bitcoin na massale cyberaanval
Advertentie