Foto: Illus_man/Shutterstock
De inflatie is nog steeds torenhoog, maar de koers van bitcoin (BTC) doet exact het tegenovergestelde wat veel van ons hadden gehoopt in deze situatie. De prijs van de grootste cryptocurrency is sinds november van vorig jaar al met ongeveer 70% gedaald. Je veliest dus niet alleen geld op inflatie, maar ook op cryoto. Het lijkt er echter op dat dit nog wel een tijdje zo door kan zetten.
Bitcoin stortingen op exchanges
De bekende crypto-analist Maartunn meldt dat maar liefst 90% van alle bitcoins, die men de laatste tijd op exchanges stort, afkomstig is van whales. Dat duidt mogelijk op nog meer verkoopdruk op de korte termijn. De BTC prijs is sinds de bodem alweer met meer dan 10% gestegen, maar wellicht vrezen deze whales voor nog meer dalingen binnenkort. De analyse is wel gericht op de korte termijn, de situatie kan natuurlijk weer snel veranderen.
Short term: Whales are actively depositing on Exchanges 😵
by @JA_MaartunCheck👇https://t.co/gGAN7e1NhH pic.twitter.com/tD2aWZ2xXP
— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) June 22, 2022
Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen over de grootste uitstroom van BTC ooit in een enkele dag. ‘King Stock Capital Management’ meldt dat onlangs maar liefst 33.250 BTC uit fondsen stroomde. Het gaat dan voornamelijk om de Canadese Purpose Bitcoin-ETF en de 3iQ CoinShares-ETF. Volgens data van CryptoQuant is er nog ongeveer 700.000 BTC over.
Fund Holdings Has Recently Reduced About 33,250 $BTC
by @kingstockcapitaCheck👇https://t.co/hYvDW998uw pic.twitter.com/lSXxZtXCvq
— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) June 21, 2022
Bitcoin hedge tegen geld printen?
Analist Jan Wüstenfeld heeft een goede theorie over waarom de bitcoin prijs precies daalt. Volgens de analist is bitcoin namelijk een hedge tegen de inflatie van de money supply, maar niet een hedge tegen de inflatie van consumentenproducten. Daarvoor zet hij de prijsverandering van bitcoin tegenover de verschuivingen in de money supply (M2).
Je kunt duidelijk zien dat de correlatie tussen de twee heel erg hoog is. Zodra de Federal Reserve begon met geldverruiming tijdens de pandemie, vond bitcoin zijn bodem. En zodra de Fed begon met het verhogen van de rentes, bereikte bitcoin zijn top.
While #Bitcoin may not be a hedge against consumer price inflation, it, to some extent, seems to act as a hedge against extreme monetary inflation. pic.twitter.com/WBgbZJK5wJ
— Jan Wüstenfeld (@JanWues) June 21, 2022