Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

Bitcoin event met Trump krijgt mogelijk bezoek van Elon Musk

Bitcoin-BTC Dogecoin-DOGE
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin event met Trump krijgt mogelijk bezoek van Elon Musk

Foto: photosince/Shutterstock

Begin 2021 kondigde Tesla plotseling aan dat het een enorm bedrag aan bitcoin (BTC) op de balans had gezet. Daarmee bezat het meer van de munt dan bijna welk ander bedrijf dan ook.

Maar in 2022 verkocht de autofabrikant een groot deel van de tokens, en sindsdien horen we weinig meer van Tesla-topman Elon Musk over bitcoin. Maar dat lijkt deze week te veranderen. Een nieuwe profielfoto en een vlucht naar het Amerikaanse Tennessee lijkt verandering te hebben gebracht.

Bitcoin blijft achter bij aandelen: Crypto-koning verliest glans
Bitcoin blijft achter bij aandelen: Crypto-koning verliest glans

Musk relatief stil over crypto

Op het moment van schrijven bezit Tesla volgens BitcoinTreasuries officieel 9.720 BTC. Dat is bij de huidige bitcoin koers ongeveer 660 miljoen dollar waard, en sinds de aankondiging van de aankoop is de positie met 95% in waarde gestegen. Ook staat Tesla van de beursgenoteerde, niet-financiële bedrijven op de derde plaats wat bitcoin-bezit betreft.

Tegelijkertijd is het een forse vermindering van het aantal dat Tesla in 2021 aankocht, toen ging het namelijk om zo’n 43.200 BTC. Sinds de verkoop in 2022 is Tesla relatief stil over bitcoin. Toch zou ook Musk’s SpaceX nog steeds een flink bedrag aan bitcoin bezitten, ondanks dat dit op het moment niet publiekelijk bekend is.

Ook liet Tesla klanten voorheen betalen in bitcoin als ze een auto kochten, maar daar is het inmiddels mee gestopt. Bitcoin was te energie-intensief, concludeerde Musk. Op het moment van schrijven accepteert Tesla alleen dogecoin (DOGE); een memecoin waar Musk groot liefhebber van is.

Advertisement

Musk verandert profielfoto, landt in Tennessee

Toch is er speculatie dat Musk weer opwarmt ten opzichte van crypto. Hij heeft namelijk zijn profielfoto op sociale mediaplatform X (dat bovendien van hemzelf is) veranderd in een portret van hem met ‘laser eyes’. Dat is een bekend symbool van crypto-liefhebbers, met beroemheden zoals Michael Saylor en PlanB die ermee op hun profielfoto pronken. 

Volgens Fox Business-journalist Eleanor Terrett is hij bovendien geland met zijn privéjet in het Amerikaanse Tennessee. In Tennessee-hoofdstad Nashville vindt aankomende donderdag tot en met zaterdag de Bitcoin 2024-conferentie plaats.

Of Musk iets van plan is op deze conferentie is niet duidelijk, alhoewel er wel volop gespeculeerd wordt. Terrett linkt naar een bericht van David Bailey, CEO van Bitcoin Magazine en organisator van de conferentie. “Alvast sorry voor het slopen van het internet,” verklaarde Bailey.

Presidentskandidaat Donald Trump is ook te gast op de conferentie, hij zal hier een toespraak houden en gastheer zijn bij een door hemzelf georganiseerd evenement. Musk steunt Trump in de presidentscampagne, het zou dus kunnen dat hij zelf ook betrokken zal zijn bij de conferentie of bij plannen van Trump.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie