Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Bitcoin-euforie op gevaarlijk niveau, analisten vrezen daling

Crypto-experts waarschuwen voor overoptimisme in cryptomarkt

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stijgende prijs van bitcoin hapert, koers bereikt ‘extreem belangrijk punt’

Foto: AdolescentChat/Shutterstock

Bitcoin (BTC) liet in de afgelopen tijd een mooie stijging van de koers zien. Waar het sentiment enkele weken geleden nog erg negatief was, lijkt dit nu dan ook omgedraaid te zijn. Een positief sentiment is belangrijk voor de grootste cryptomunt. Maar wanneer dit té positief wordt, dan kan de koers juist in tegenovergestelde richting gaan werken.

Bitcoin koers schiet omhoog – Fed verlaagt rente verrassend met 0,5%
Bitcoin koers schiet omhoog - Fed verlaagt rente verrassend met 0,5%

Bitcoin sentiment mogelijk te positief

Het onchain onderzoeksplatform Santiment denkt dat het huidige sentiment niet zal bijdragen aan een nieuwe all-time high. Sterker nog, de huidige situatie zou er zelfs voor kunnen zorgen dat de koers van bitcoin juist zal gaan dalen.

Het onderzoeksplatform heeft de data over het sociale sentiment bekeken en twijfelt of er binnenkort wel nieuwe prijsrecords kunnen worden gebroken. Op dit moment zou er voor elke negatief bericht over bitcoin op de sociale media platformen, maar liefst 1,8 positieve berichten te vinden zijn. Dit houdt in dat het sentiment vooral positief is gestemd. Het huidige niveau voor de grootste cryptomunt is volgens Santiment zelfs al maanden niet zo hoog geweest.

Het sentiment werd in de afgelopen weken steeds positiever, toen bitcoin langzaamaan bleef stijgen. In een tijdsbestek van een halve maand klom de koers met 14% naar zo’n 66.000 dollar. Maar wanneer het sentiment zo positief blijft als nu, verwacht Santiment dat de bitcoin volgers nog even zullen moeten wachten op hun zogenaamde bull run.

Advertentie

Verschillende indicaties, verschillende verwachtingen

De chief security officer van het crypto beveiligingsbedrijf Casa, Jameson Lopp, deelde op zijn X-account nog een belangrijke verandering. Ook de mainstream media veranderen volgens hem naar het positieve sentiment voor bitcoin. Want bij zal dragen aan het positieve gevoel in het algemeen.

Het veranderde sentiment is ook terug te zien op de Fear & Greed Index. Waar deze aan het begin van de maand nog op een score van 22 stond, staat deze inmiddels op 61. Hoe lager de score, hoe meer angst er in de markt is. Wanneer de score hoog staat, zoals nu, is het sentiment positief en worden handelaren vaak inhalig.

Een andere interessante indicatie, lijkt het tegenovergestelde te laten zien. Deze aanwijzing berust op de behoefte aan de op de dollar gebaseerde stablecoins in China. Wanneer er minder behoefte is aan deze coins in het land, duidt dat vaak op een negatief sentiment. Volgens de crypto nieuwswebsite Cointelegraph bleek eerder al dat dit nu het geval is in het land. Het is nu dus nog maar de vraag welke kant de bitcoin koers op zal gaan.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie