Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

Bitcoin ETF’s zien grootste instroom in weken, ethereum valt tegen

De BTC beursfondsen zagen gisteren opnieuw een instroom

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF's zien grootste instroom in weken, ethereum valt tegen

Foto: rblfmr/Shutterstock

De Amerikaanse bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) van onder andere Greyscale, BlackRock en VanEck behouden positieve instromen de afgelopen twee weken. We zagen gedurende de afgelopen tien dagen acht positieve dagen van neto-instromen.

Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024
Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024

BTC ETF’s zien instroom

Op 20 augustus 2024 was een totale instroom van $88 miljoen te zien. Dit was de hoogste instroom van de afgelopen twee weken. Wederom liep de IBIT (BlackRock’s iShares Bitcoin Trust) voor met het binnenhalen van investeringen ($55,4 miljoen). Daarmee komt de totale netto-instroom voor het product sinds de lancering in januari uit op $20,5 miljard. Dat blijkt uit data van Farside Investors.

IBIT heeft Grayscale, een andere zeer gevestigde vermogensbeheerder in de Bitcoin ETF-markt, overtroffen in beheerd vermogen (AUM). Sinds 1 mei heeft het bedrijf geen enkele dag van netto-uitstroom meer ervaren. De enige keer dat dit hiervoor gebeurde was in januari, kort na de lancering van de bitcoin-ETF’s. De ARKB stond op de tweede plaats met een instroom van bijna $52 miljoen.

Handelsvolume van de 12 bitcoin-ETF’s

Het totale dagelijkse handelsvolume van alle 12 bitcoin-ETF’s steeg dinsdag naar $1,35 miljard ten opzichte van de $779 miljoen van maandag. Ondanks deze toename blijft het handelsvolume van spot bitcoin-fondsen onder het niveau van afgelopen maart. Toen varieerde de instromen tussen de 5 en 8 miljard dollar. Sinds het begin van de lancering in februari hebben alle 12 fondsen gezamenlijk een totale netto-instroom van $17,52 miljard opgebracht, ondanks de correctie van afgelopen maand.

Advertentie

Spot Ethereum ETF’s

Spot ether ETF’s blijven te maken hebben met voortdurende uitstroom. Op dinsdag registreerden de negen spot Ether ETF’s in de VS een netto-uitstroom van $6,49 miljoen, wat hun vierde opeenvolgende dag van negatieve fondsstromen markeerde. Grayscale’s ETHE fonds zag een uitstroom van $36,99 miljoen, die deels werd gecompenseerd door een netto-instroom van $26,77 miljoen in BlackRock’s ETHA en $3,73 miljoen in Bitwise’s ETHW. De zes andere Ether ETF’s meldden geen fondsstromen op dezelfde dag.

Het dagelijkse handelsvolume voor spot Ether-fondsen kwam uit op $194,66 miljoen, wat aanzienlijk lager is dan het volume van $900 miljoen tot $1 miljard dat werd gezien tijdens hun eerste week na lancering in juli dit jaar. Sinds hun introductie hebben de Ether ETF’s gezamenlijk een totale netto-uitstroom van $440,11 miljoen binnengehaald.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie