Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Bitcoin-ETF’s zetten opmars voort met nieuwe miljoeneninstroom

BTC-fondsen starten week in groen, maar ETH-fondsen in rood

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-ETF's zetten opmars voort met nieuwe miljoeneninstroom

Foto: Steve Sanchez Photos/Shutterstock

Vorige week haalden de bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) ruim 1,1 miljard dollar binnen. Het was een resultaat dat al enkele maanden niet behaald werd. De grote vraag was dan ook vooral of de beursfondsen deze sterke groei door konden zetten in de nieuwe week.

Steeds meer bedrijven kopen bitcoin en veranderen strategie
Steeds meer bedrijven kopen bitcoin en veranderen strategie

Bitcoin-ETF’s zetten instroom door

Nadat er vorige week een enorme instroom werd gerapporteerd voor de bitcoin fondsen, was het afwachten wat de eerste handelsdag van de nieuwe week zou brengen. Afgelopen vrijdag werd de week nog afgesloten met een netto-instroom van maar liefst 494,27 miljoen dollar. Dat werd gisteren niet behaald, maar de fondsen wisten het positieve resultaat wel te behouden.

Op maandag werd er namelijk een totale netto-instroom behaald van 61,3 miljoen dollar. Van deze kapitaalstroom werd veruit de grootste bijdrage geleverd door de ETF van BlackRock. Aan het einde van de dag noteerde dit fonds een netto-instroom van 72,15 miljoen dollar. Het enige andere fonds dat ook een instroom kon noteren was Fidelity. Dit fonds groeide met 8,32 miljoen dollar.

Tegenover deze instromen noteerden ook een tweetal fondsen een netto-uitstroom van kapitaal. Zo verloor de gezamenlijke bitcoin-ETF van Ark en 21Shares zo’n 9,5 miljoen dollar. Ook Bitwise lukte het niet om groene cijfers te behalen, dit fonds eindigde de dag met een netto-uitstroom van 9,67 miljoen dollar.

De overige fondsen noteerden geen noemenswaardige stromen, waardoor het totale resultaat positief uitviel. Het handelsvolume daalde ook iets en eindigde gisteren op 1,37 miljard dollar, terwijl dit vrijdag nog 1,87 miljard dollar bedroeg.

Advertentie

Ethereum-fondsen kleuren echter weer rood

Naast de bitcoin-ETF’s, zijn er natuurlijk ook nog de ethereum (ETH) ETF’s. Na een lastige periode konden zij vorige week eindelijk een positieve instroom noteren. Gisteren stroomden er echter weer miljoenen uit de beursfondsen. De ethereum-ETF’s eindigden gisteren met een netto-uitstroom van 822.290 dollar.

Van alle ethereum-ETF’s wist er slechts één een positieve netto-instroom te noteren. BlackRock behaalde uiteindelijk een netto-instroom van 10,99 miljoen dollar. Tegelijkertijd had het ethereum-fonds van Grayscale te maken met een netto-uitstroom van 11,81 miljoen dollar. Daarmee eindigden de ethereum-ETF’s de dag met een netto-uitstroom van 822.290 dollar.

Het handelsvolume van de ETH fondsen nam flink af. Terwijl het handelsvolume vrijdag nog 249,09 miljoen dollar bedroeg, daalde het gisteren naar 149,14 miljoen dollar.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Advertentie