Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Bitcoin ETF’s voltooien succesweek met beste dag in 5 weken

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s voltooien succesweek met beste dag in 5 weken

Foto: Tada Images/Shutterstock

Het sentiment op de cryptomarkt heeft de afgelopen week een mooie klim gemaakt. De bitcoin (BTC) koers is hard op weg om zijn eerste groene week sinds begin juni neer te zetten, en ook de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben hun beste week in tijden neergezet. De fondsen hebben deze week weer de indrukwekkende grens van $1 miljard aan instroom overtroffen.

Bitcoinmarkt houdt adem in aanloop naar cruciale Nvidia cijfers vandaag
Bitcoinmarkt houdt adem in aanloop naar cruciale Nvidia cijfers vandaag

Bitcoin-fondsen boeken groot succes

De afgelopen week is het succes van de Amerikaanse bitcoin ETF’s veelvuldig aan bod gekomen in het Bitcoin nieuws. De fondsen hebben na lange tijd weer de smaak te pakken, en hebben de afgelopen week het marktoptimisme flink op weten te krikken.

Al sinds vorige week vrijdag kleuren de fondsen iedere handelsdag overtuigend in het groen. Sterker nog, uitsluitend afgelopen donderdag werd er een netto-instroom onder de grens van $100 miljoen gezien. Op maandag, dinsdag en woensdag haalden de fondsen respectievelijk $294,8, $216,4 en $147,4 miljoen binnen.

Gisteren werd de week met een knaller afgesloten, zo blijkt uit data van Farside Investors. De fondsen zagen gezamenlijk namelijk $310,1 miljoen binnenstromen, wat het beste resultaat sinds 5 juni markeert.

BlackRock trok, zoals we gewend zijn van ‘s werelds grootste bitcoin ETF, het meeste kapitaal aan met $120 miljoen. Fidelity komt op een tweede plek wat dat betreft met een instroom van $115,1 miljoen. Opmerkelijk was dat Grayscale, dat de afgelopen weken bijna dagelijks te maken had met uitstromen, zijn GBTC-fonds zag groeien met $23 miljoen.

Met het recente resultaat hebben de beursproducten voor bitcoin nu zes achtereenvolgende groene handelsdagen neergezet. Over de gehele week genomen hebben de bitcoin ETF’s $1.047,6 miljard verwelkomt. Het markeert de eerste keer sinds begin juni dat de magische grens van $1 miljard aan instromen is overtroffen.

Advertisement

BTC-sentiment verbetert

Terwijl de bitcoin ETF’s een enorme kapitaalgolf hebben aangetrokken, heeft de Duitse overheid de afgelopen week juist tienduizenden bitcoins op de markt gedumpt voor miljarden dollars.

Desalniettemin is de bitcoin koers er de afgelopen week in geslaagd om enkele procenten de lucht in te schieten. In de nacht van zondag op maandag crashte bitcoin echter nog wel tot een dieptepunt van nipt onder de $55.000. Mocht bitcoin zich de rest van het weekend niet meer verroeren, zoals het meestal doet, dan zou de week meer dan 5% in de plus afgesloten worden.

Gisteravond kon je lezen dat de Duitse overheid haar bitcoin-dump ter waarde van bijna $3 miljard heeft afgerond. Dit zou bitcoin wellicht wat ademruimte kunnen geven om volgende week het cruciale level van $60.000 te heroveren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie