Rodrigo van Asseldonk Rodrigo van Asseldonk
2 min. leestijd

Bitcoin-ETF’s vieren succes met 4 dagen aan sterke instroom

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-ETF’s vieren succes met 4 dagen aan sterke instroom

Foto: MacroEcon/Shutterstock

Aankomende dinsdag beginnen de Nijmeegse Vierdaagse, maar afgelopen woensdag beleefden de bitcoin (BTC) spot exchange traded funds (ETF’s) hun eigen vierdaagse. De netto-instroom op woensdag markeerde namelijk de vierde opeenvolgende dag van positieve fondsstromen voor de bitcoin-ETF’s in de Verenigde Staten.

Bitcoin daalde flink in augustus, maar welke crypto daalden het hardst?
Bitcoin daalde flink in augustus, maar welke crypto daalden het hardst?

FBTC loopt voorop, terwijl GBTC achteraan wandelt


Gisteren schreven
wij nog dat de bitcoin spot-ETF’s voor een derde dag op rij topprestaties leverden. Woensdag kwam daar een vierde dag bij, toen de fondsen een totale dagelijkse netto instroom van $147,37 miljoen registreerden.

Waar voorheen BlackRock’s IBIT de leiding nam, was het woensdag Fidelity’s FBTC dat voorop liep met een instroom van $57,79 miljoen, volgens gegevens van SoSoValue. Dit werd gevolgd door het spot bitcoin-fonds van Franklin Templeton, dat $31,66 miljoen binnenhaalde, de grootste fondsinstroom sinds begin mei.

BlackRock’s IBIT, het spot bitcoin-fonds met de meeste bitcoins, rapporteerde gisteren een netto-instroom van $22,24 miljoen, en Valkyrie’s BRRR rapporteerde een netto-instroom van $20,68 miljoen.

Invesco en Galaxy Digital’s BTCO rapporteerden ook ongeveer $9,5 miljoen aan instroom, terwijl fondsen van Ark Invest, 21Shares, Bitwise en VanEck kleinere hoeveelheden netto-instroom zagen.

Grayscale’s GBTC, de op een na grootste bitcoin-ETF, was het enige fonds dat gisteren wederom een netto-uitstroom rapporteerde, ter waarde van $8,15 miljoen.

Advertentie

Bitcoin-ETF handelsvolume blijft aanzienlijk laag


Woensdag werd in totaal voor $1,25 miljard aan waarde verhandeld op de 11 spot bitcoin-fondsen. Het handelsvolume in de spot bitcoin-ETF’s blijft echter aanzienlijk lager dan tijdens het hoogtepunt van maart en april dit jaar.

In de bloeimaanden maart en april werd er dagelijks meer dan $12 miljard verhandeld. Sinds de goedkeuring van de ETF’s in januari, hebben zij een totale netto-instroom van $15,42 miljard geaccumuleerd.

De onvoorspelbare instroom weerspiegelt de volatiele markt. Crypto-investeerders worden nog steeds geconfronteerd met onzekerheden, zoals de uitbetalingsverdelingen van voormalig cryptohandelsplatform Mt Gox en de verkoopdruk door bitcoin-bewegingen van de Duitse overheid. Ook het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank maakt beleggers terughoudend.

De komende weken zullen uitwijzen wat de daadwerkelijke gevolgen van deze onzekerheid zullen zijn. Er wordt momenteel veel gespeculeerd over de nabije toekomst, ook door experts. De meningen lopen echter uiteen; sommige experts voorspellen een grotere impact dan anderen.

Deel dit artikel
Rodrigo van Asseldonk

Rodrigo van Asseldonk is sinds februari 2024 een gewaardeerd lid van het Crypto Insiders team. Via een samenwerking met Student Blockchain Association Netherlands (SBAN) kwam hij in contact met Crypto Insiders en sindsdien schrijft hij met passie over de wereld van cryptocurrency. Met een dubbele graad in Rechten en Corporate Finance aan de Radboud Universiteit en zijn ervaring in het opzetten van studenteninitiatieven, brengt Rodrigo een unieke combinatie van juridische en financiële kennis naar zijn artikelen. Zijn interesse in Bitcoin en de democratisering van geld inspireert hem om blockchainconcepten toegankelijk en leuk te maken voor een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie