Volgens Binance komt 80% van de vraag naar BTC ETF’s van particulieren
Foto: Montgomery Sedgwick/Shutterstock
Sinds de lancering zien spot bitcoin (BTC) Exchange-Traded Funds (ETF’s) een grote vraag, wat geresulteerd heeft in astonomische instromen. Crypto exchange Binance liet recentelijk weten dat 80 procent van de vraag komt van particuliere beleggers. Dit is een bijzonder inzicht, aangezien velen verwachten dat deze vraag bij institutionele beleggers wegkomt.
80 procent van BTC ETF vraag komt van particulieren
Een recent onderzoek van Binance toont aan dat de vraag van spot bitcoin ETF’s grotendeels wordt opgemaakt door niet-institutionele beleggers. Zo zijn particuliere beleggers volgens het rapport goed voor bijna 80% van de Assets Under Management (AUM) in spot bitcoin ETF’s.
De analisten van Binance merkten ook op dat een groot deel van de $63,3 miljard aan AUM van bitcoin ETF’s niet noodzakelijkerwijs nieuwe investeringen in de crypto-ruimte waren. In plaats daarvan kwam het onderzoek tot de conclusie dat een ‘aanzienlijk deel’ van het kapitaal terug te voeren is naar particuliere beleggers die hun bitcoin van digitale wallets en gecentraliseerde exchanges naar ETF’s overbrengen, waar ze meer wettelijke bescherming krijgen.
Zo schreef Binance:
“Spot ETF’s vervullen een dubbele rol: niet alleen het aantrekken van nieuwe investeerders, maar ook het aantrekken van bestaande investeerders die de gereguleerde structuur van ETF’s verkiezen boven andere, complexere opties, zoals directe on-chain holdings of illiquide alternatieven met hoge kosten, zoals de Bitcoin Trust van Grayscale.”
Institutionele vraag blijft stijgen
Ondanks dat particuliere beleggers het grootste gedeelte van de ETF’s in handen hebben, constateerde het rapport dat de vraag vanuit institutionele beleggers aan het groeien is, waarbij beleggingsadviseurs en hedgefondsen de snelste groeiende partijen met belang zijn.
Het rapport zei hierover:
“Hoewel instellingen naar verwachting de handelsomvang in de loop van de tijd zullen vergroten, is er het afgelopen jaar geen materiële verandering geweest, waarschijnlijk als gevolg van volatiele marktomstandigheden en mondiale onzekerheid over liquiditeit.”
Zoals we in eerder cryptonieuws lieten weten, is de interesse wel aanwezig, waarbij de institutionele vraag steeds verder aan het groeien is. In hoeverre institutionele beleggers bitcoin en andere cryptocurrencies gaan accepteren als beleggingsvehikel is echter nog niet duidelijk. Er blijft aanzienlijke weerstand komen vanuit grote partijen met een grote invloed op de traditionele financiële markt, waardoor andere instellingen blijven twijfelen.
🎙️ Bitcoin stijgt: wanneer gaan XRP, Ethereum en Solana nou eens iets doen? De perfecte altcoin-storm kan onderweg zijn. Luister nu de podcast